Skocz do zawartości

Panzer'39 - wraki - część trzecia

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 389
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Dzięki za interesujące zdjęcia z komentarzem. Niektore wszakże już były, nawet z identyfikacją (np. 2008-05-15 21:19:45 - Sanok, jeśli dobrze pomnę).
Co do możliwości identyfikacji trafień z Ura na jakichkolwiek zdjeciach (chyba, że zbliżenia) jestem dość sceptyczny ze względu na ich specyfikę (bardziej wybijały korek" niż zostawiały otwor).
Napisano
Ten podobno 1939" to Włoch, pewnie z Afryki. Jakby rzeczywiście był u nas, to chyba mielibyśmy małą sensację. Choć z drugiej strony, nie byłoby to takie absurdalne, kupowaliśmy od Włochów samochody Fiata, samoloty CANTa.
Ale i tak nie wierzę.

A dowódczy Panzer I - czy to koniecznie wrak? Może sobie stoi po prostu.
Napisano
Może nie koniecznie, ale raczej tak. To po lewej, wygląda na groby. Na pancerzu walają się jakieś śmieci i kawałki czegoś. Nie wydaje mi się, żeby sobie po prostu stał na jakimś bezdrożu, tuż przed lasem - i żeby mu wtedy zdjęcia robiono.

Mam jeszcze kilka takich fotek, co do których nie jestem pewien czy to 1939. Ten z tamtej fotki to faktycznie włoski ;).

A co sądzisz o tym samochodzie pancernym podpisanym jako polski?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie