stachu834 Napisano 12 Grudzień 2007 Autor Napisano 12 Grudzień 2007 Witam!Dużo treści padło na forach o Vaquero, Ciboli i paru innych popularnych tesorakach, mnie interesują opinie użytkowników na temat Goldena uMaxa. Do tej pory w przejrzanych przeze mnie postach jest bardzo wątła wiedza na temat tego sprzętu.Interesuje mnie czym tak naprawdę różni się on od Vaquero (najłatwiej mi sie wydaje odnieść do tego sprzętu bo kosztują tyle samo)oprócz dyskryminacji tonowej i przycisku namierzania środka celu. jak ze strojeniem do gruntu, z zasięgiem, zaśmieconym terenem, czy jest zalew skocznych melodyjek? no i ogólną sprawnością w terenie. Czekam z niecierpliwością na Wasze opinie!Pozdrawiam!!PS! sprawy: ergonomii, zasilania oraz konstrukcji nośnej pomińmy
beaviso Napisano 12 Grudzień 2007 Napisano 12 Grudzień 2007 Vaquero wykonany jest w nowszej technologii, zapewniającej lepsze zasięgi. Funkcjonalnie, jak już zauważyłeś, to Golden uMax jest bardziej rozbudowany o elementy ułatwiające rozróżnianie przedmiotów. Ale wykrywacz ten nie jest chyba w Polsce popularny, bo faktycznie mało słychać na jego temat.Na temat faktycznych różnic w zasięgach wypowie się zapewne Raned - liczymy na rzetelne dane - bo choć cena taka sama, to jestem przekonany że Vaquero, jako wykrywacz a dopalaczach", będzie miało zauważalne lepsze zasięgi.M.
stachu834 Napisano 12 Grudzień 2007 Autor Napisano 12 Grudzień 2007 Dzięki Beaviso za info, faktycznie chętnie zaczerpnąłbym opinii Raneda! może odezwie się w tej sprawie? No i zaimportowałbym instrukcje obsługi tego sprzętu
beaviso Napisano 12 Grudzień 2007 Napisano 12 Grudzień 2007 Instrukcja leży na necie:http://www.tesoro.com/GoldenMicroMax_Manual.htmM.
Raned Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 Golden uMAX pojawił się na rynku jakieś 8 lat temu i na krótko był hitem, jednak chyba nie wytrzymał próby czasu. Brakuje w nim przede wszystkim manualnego dostrajania do gruntu. Używałem krótko tego wykrywacza, nie był zły, jednak w żadnym wykrywaczu nie lubię identyfikacji tonowej, zwłaszcza, kiedy sygnał wpada pomiędzy tony. Zaletą tego wykrywacza jest dyskryminacja wycinkowa z możliwością regulacji szerokości wycinka. Wykrywacz obecnie nie cieszy się popularnością, w Polsce jest w użyciu kilkanaście egzemplarzy. Wykrywacz wciąż jest w ofercie Tesoro, chociaż Vaquero jest bez porównania o wiele ciekawszym i głębszym wykrywaczem.Zasięg Goldena uMAXA na rubla Katarzyny II (srebro, 36 mm) do ok. 32 cm, w przypadku Vaquero do ok. 37 cm - bez Superstrojenia.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.