danieloff Napisano 3 Marzec 2008 Share Napisano 3 Marzec 2008 Sygnaturki na menażkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 3 Marzec 2008 Share Napisano 3 Marzec 2008 I do kompletu kubeczek - na dole sygnowany carskim orłem i napisem WULKAN" WARSZAWA I 9. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek von hammerstein Napisano 5 Marzec 2008 Share Napisano 5 Marzec 2008 danieloff te carskie pierdy w ziemiankach były? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 5 Marzec 2008 Share Napisano 5 Marzec 2008 W takich zarysach ziemianek, ledwo widocznych. Co ciekawe, w jednej menażce była na dnie zaschnięta zielona farba olejna (do dzisiaj śmierdzi farbą) a w drugiej chyba wapno lub biała farba. Możnaby pomyśleć, że ktoś współcześnie wykorzystał stare carskie menachy do prac malarskich a potem zakopał w lesie, ale ten kubek, odznaka opołczenia i piękna prawosławna ikonka zdają się temu zaprzeczać. A teren absolutnie nie pierwszowojenny, las przeryty okopami i ziemiankami z II wojny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 6 Marzec 2008 Share Napisano 6 Marzec 2008 Lucha 85mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 6 Marzec 2008 Share Napisano 6 Marzec 2008 I jeszcze 3 + manierka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 6 Marzec 2008 Share Napisano 6 Marzec 2008 Tak sygnowana.pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 6 Marzec 2008 Share Napisano 6 Marzec 2008 Chyba przód jakiejs radiostacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 6 Marzec 2008 Share Napisano 6 Marzec 2008 Hauer..pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 6 Marzec 2008 Share Napisano 6 Marzec 2008 Wyszlo jeszcze takie cos.Moze od czołgu?dałem na identyfikacje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 7 Marzec 2008 Share Napisano 7 Marzec 2008 w sumie nic specjalnego.puste rury od panzerfausta i puszka bez maski... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 7 Marzec 2008 Share Napisano 7 Marzec 2008 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 7 Marzec 2008 Share Napisano 7 Marzec 2008 pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szwecja Napisano 8 Marzec 2008 Share Napisano 8 Marzec 2008 2 godziny kopania. Nic szczególnego ale cieszą mnie 3 rzeczy: Monetka z Fryderykiem - takiej jeszcze nie znalazłem ; tabliczka rejestracyjna a raczej jej fragment - mam już jedną taką ale całą ; łyżeczka - posrebrzana.Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szwecja Napisano 8 Marzec 2008 Share Napisano 8 Marzec 2008 tablica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szwecja Napisano 8 Marzec 2008 Share Napisano 8 Marzec 2008 z 4 ostatnich wypadów :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szwecja Napisano 8 Marzec 2008 Share Napisano 8 Marzec 2008 Rejstracja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 8 Marzec 2008 Share Napisano 8 Marzec 2008 Na rewersie tabliczki nic nie ma?Gdyby nie tak wysoki numer pomyślałbym, że to psi znaczek?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.m.m.s Napisano 8 Marzec 2008 Share Napisano 8 Marzec 2008 Takie tam pierdołki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adr Napisano 8 Marzec 2008 Share Napisano 8 Marzec 2008 Nie nazwalbym ek pierdolka.. Gratuluje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.m.m.s Napisano 8 Marzec 2008 Share Napisano 8 Marzec 2008 Nie mówiłem o EK, ale teraz ruszam głową jak go skleić. Troszę rozpadnięty. Ma kotś pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szwecja Napisano 8 Marzec 2008 Share Napisano 8 Marzec 2008 nie niestety nic nie ma :/ Ale na psi znaczek jest trochę za duży, porównaj sobie to z monetami :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adr Napisano 8 Marzec 2008 Share Napisano 8 Marzec 2008 Moim zdaniem nie warto kombinowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szwecja Napisano 8 Marzec 2008 Share Napisano 8 Marzec 2008 a.m.m.s ja bym proponował przynajmniej porozmawiac z dobrym jubilerem na ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 8 Marzec 2008 Share Napisano 8 Marzec 2008 Szwecja- no trochę za duży:)Na drugie foto patrzyłem. Wiesz od czego była?Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.