Adam39-45 Napisano 4 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2007 Witam!Planuję zakupic manekina do prezentacji munduru i oporządzenia. Jakich manekinów użyc najlepiej do tego? Ze styropianowym korpusem, krawieckich? Czy wytrzymają pod ciężarem sprzętu? Gdzie najlepiej kupywac, i ile mniej więcej wyjdzie mnie taka inwestycja?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 5 Grudzień 2007 Share Napisano 5 Grudzień 2007 Raczej krawiecki - chyba od 70-80 złNajlepszy byłby całopostaciowy ale to już kilka setek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 5 Grudzień 2007 Share Napisano 5 Grudzień 2007 Może to dziwnie zabrzmi ale proponuję allegro jakiś czas temu można było kupić tu proszę zobaczyć link - http://www.allegro.pl/item250981604_super_kompletny_manekin_zobacz_.htmldo dziś mnie krew zalewa że nie udało mi się tego kupić no ale przynajmniej po manewrach miałem nowe nacięcia na kolbie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 5 Grudzień 2007 Share Napisano 5 Grudzień 2007 Widziałem i też się nad tym zastanawiałem nad zapytaniem gościa, czy by samego manekina nie chciał obchnąć, bo bardziej żałosnego zestawu chyba nie był w stanie złożyć ;)Czapka polowa – ex strzelcy górscy Bundeswehry, to samo pas główny.Bluza i spodnie w kamuflażu Waffen-SS ze słabej jakości replikami naramienników Waffen-SS , ale obszyta na WH.O menażce i manierce nie wspomnę w ogóle. A plastikowy MPik dopełnia tego obrazu nędzy i rozpaczy ;)No może nie zupełnie – mógł mu jeszcze za pas więcej grantów wcisnąć! ;)PozdroHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 5 Grudzień 2007 Share Napisano 5 Grudzień 2007 Hindus dzięki za znaczące wyprowadzenie z błędu, jak dobrze że mamy ebay !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 5 Grudzień 2007 Share Napisano 5 Grudzień 2007 Nie zlinczujcie mnie za to , ale takie coś skompletowałem . Trochę oryginału ,większość replik. Polska maska pgas to całkowite niedomówienie , ale bez niej to aż żal na to patrzeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 5 Grudzień 2007 Share Napisano 5 Grudzień 2007 Manekin samoróbka , ale jakos ciopie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enfield Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 Dobry manekin droga sprawa.Zobaczcie tutaj www.target-import.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 to17071990 – dobra, ale pokaż samego manekina bez gratów, bo to jest najważniejsze i powiedz za ile i skąd go skombinowałeś?PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 Manekina zrobiłem sam, jak wiele rzeczy. Jego konstrukcja oparta jest na gwintowanym pręcie 10 mm (jak ktoś chce robić to polecałbym kupić 12mm) , zaś korpus zrobiony jest z listw blaszanych o szerokości 4mm (zwykła blacha dachowa) , nitowanych i skrecanych nakretkami na precie. Podstawa to od jakiejś starej choinki. Manekin ozebrany" to wygląda okropnie ,ale jak sie go w coś przyodzieje to chyba nie jest tak źle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMarcinx Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 Tutaj nie chodzi o jego piękno tylko funkcjonalność więc nawet jak to kwazi-Manekin to mniejsza z tym byle szło go prosto łatwo i tanio zrobić i żeby graty jakoś na nim wyglądały Ja poproszę o zdjęcia golasa . pozdr xMarcinx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam39-45 Napisano 6 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2007 Czy któreś z dostępnych teraz na allegro manekinów są godne polecenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 Co do zrobienia to wystarczy trochę wyobraźni i oczywiście umiejętności. Z marszu można by wymyślic ze 3 sposoby wykonacia takiego gościa" :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swojak Napisano 8 Grudzień 2007 Share Napisano 8 Grudzień 2007 Gdzieś widziałem, jak koleś zrobił sobie manekina z figurki Boomera z reklamy gum balonowych Boomer.Robił piorunujące wrażenie. Niestety nie przypomnę sobie gdzie to widziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 9 Grudzień 2007 Share Napisano 9 Grudzień 2007 Polak potrafi. A robić prowizorkę to już po mistrzowsku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lt.Horne Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 Ja lubię mojego manekina,we wszystkim mu ładnie i w polskim i w WH ale najładniej w U.S.para :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lt.Horne Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 O,teraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 Ale z niego paker. Aż sie przestraszyłem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bosniak Napisano 20 Grudzień 2007 Share Napisano 20 Grudzień 2007 co to kombinezon? koperek??jaka formacje przedstawia ten manekin? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CONRADO Napisano 20 Grudzień 2007 Share Napisano 20 Grudzień 2007 jesli chodzi o manekiny to na allegro jest do wyboru do koloru.Mozna tez pomsylec o zrobieniu go ze styropianu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 20 Grudzień 2007 Share Napisano 20 Grudzień 2007 Jeśli kogoś interesuje to takie za mała kasę jest takie cośhttp://allegro.pl/item281090007_manekin_meski_dlugi_faktury_vat_.html.Przy odrobinie zabawy można dokupić i przyczepić głowę". Jeśli ktoś preferuje jeszcze tańsze rozwiązania to dla amatorów robótek ręcznych osobiście proponowałbym takie coś http://allegro.pl/item282173170_manekin_styropianowy_meski_92cm_faktury_vat_.htmli po sprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioniu73 Napisano 22 Grudzień 2007 Share Napisano 22 Grudzień 2007 Ja jestem zwolennikiem manekina bez twarzy , tak jak to się ma w większości muzeum..Z twarzą wygląda to trochę komicznie choć wiadomo są dużo droższe ..Mój manekin to sam tors koszt 28zł nagi to rurki przytwierdzone do metalowej podstawy wykonane ze złomu po godz pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adr Napisano 31 Grudzień 2007 Share Napisano 31 Grudzień 2007 Niezwykle banalna konstrukcja.. Zespawany drut 10mm sluzacy za glowe oraz odcinek szyjny, przyklejony na tasme klejaca do wieszaka. Tors to zwinieta w pol poduszka, ucisnieta mniej wiecej w polowie sznurkiem, dodatkowo obklejona na tasme. Rece - zwiniete jaski". Mimo ze niezbyt ambitnie to brzmi, calosc jednak robi wrazenie. Wszystko oryginalne, niestety klamra i m40 nie wspolgraja z reszta:/ za wyjatkiem p08, jednak wyglada calkiem przyzwoicie. Fotki:http://img120.imageshack.us/my.php?image=84111268dt8.jpghttp://img246.imageshack.us/my.php?image=12bo1.jpghttp://img246.imageshack.us/my.php?image=13hi4.jpgPozdrawiam. Adrps Najlepszego w 2008. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 1 Styczeń 2008 Share Napisano 1 Styczeń 2008 Dla mnie trochę za bardzo ersatz , chociaż tors ładnie wygląda :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 1 Styczeń 2008 Share Napisano 1 Styczeń 2008 Bardzo podoba mi sie ten kolegi pioniu73 , tez planuje zrobić takiego w najbliższym czasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.