Skocz do zawartości
  • 0

wykopany silnik NSU ???

tytus 75

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeszcze jedno zobacz ile mam pojemności, bo piszesz bardzo „przypomina silnik nsu w granicach 200cm”
Narysowałem, w którym miejscu powinna być pojemności bita!!!

Napisano
Moskit1 właśnie sprawdziłem i brak jakichkolwiek oznaczeń,z boku jest coś jakby 8600 ale słabo czytelne,a miejsce które wskazałeś jak i przeciwna strona są gładkie
Napisano
Najbardziej pasującą do wyglądu marką, jak dla mnie, jest Triumph TWN (niemiecki) a konkretnie model S350. Jest tylko jedno ale. Wyprowadzenie gaźnika w silniku wykopanym jest wyraźnie skierowane w stronę prądnicy, a TWN miał je po przecinej stronie. Na pewno jest to silnik z lat 1937-39 o czym świadczy zastosowany typ prądnicy.
Napisano
witam
na allegro pojawiła się skrzynia biegów identyczna jak w tym silniku,może teraz ktoś rozpozna ?
myślę że sprzedający nie obrazi się za kopiowanie zdjęc
Napisano
Dowiedziałem się od właściciela silnika, że wewnętrzne elementy są w niezłym stanie. Proponuję więc poszukać oznaczeń na kołach zębatych, wałkach, itp. Wiele firm znaczyło każdą część - np. napisy NSU" lub NSU-D" na częściach NSU, cztery zachodzące na siebie okręgi na częściach DKW (Auto Union), itp.
Jeśli chodzi o moją opinię to na pewno nie jest NSU. Istnieje co prawda pewne podobieństwo do modelu ZD, ale to nie to.
Napisano
Wszystkie dwusuwowe Victorie w przedziale 175-250ccm i latach 1930-45 miały przeniesienie napędu na koło z prawej strony.
Witaj Zinkiel,jak tam Victorynki?
Catadero.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie