Skocz do zawartości
  • 0

Proszę o pomoc w ID

hary01

Pytanie

Napisano

Witam .Proszę o pomoc w identyfikacji. Jestem w posiadaniu takiego oto pierścienia. Mam pytanie czy to może jakiś popularny pierścień,pierścionek? włożona do niego jest moneta 2 zł z 1933 roku. Może ktoś posiada jakieś informacje na temat takich pierścieni , pierścionków. Tam gdzie są cechy jest litera G lub C. Z góry dziękuję za wszelkie informacje. dodam jeszcze dwie fotki.
Pozdrawiam.

hary01

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam .Proszę o pomoc w identyfikacji. Jestem w posiadaniu takiego oto pierścienia. Mam pytanie czy to może jakiś popularny pierścień,pierścionek? włożona do niego jest moneta 2 zł z 1933 roku. Może ktoś posiada jakieś informacje na temat takich pierścieni , pierścionków. Tam gdzie są cechy jest litera G lub C. Z góry dziękuję za wszelkie informacje. dodam jeszcze dwie fotki.
Pozdrawiam.

hary01

Napisano
Wyrób rzemieślniczy- jubilerski. Nie taki rzeczy mogą zrobić na zamówienie.
Sam myślałem o faksymile podpisu na sygnecie.
Pewnie bym zgubił i za 200 lat ktoś by miał fajny fancik;)))
Pozdro.
Napisano
Karpik sorry!
Wyrób rzemieślniczy, czy jubilerski. OK! Ale z jakiego okresu? Znane są podobne gadżety (np. zapalniczki) pochodzące już z okresu wojny (gdy bilon, z którego zostały wykonane wyszedł z obiegu).
Pozdro!
Napisano
Witam. To co na foto jest ( przynajmniej mi sie tak wydaje) to pozostalosc po medalu za kampanię zimową na wschodzie 1941-1942. pzdr
Napisano
Kolego nie jesteś orginalny z tym pierścieniem z moneto. Ja mam taki sam. Dostalem go od Cioci która mówi, że pochodzi z lat 60. W każdym razie wydaję mi sie prawdopodobne gdyz orzeł z koroną był ukryty i tylko zaufani ludzie wiedieli co pod kobietą z kłosmi" sie kryje. Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie