poldi Napisano 8 Styczeń 2004 Autor Napisano 8 Styczeń 2004 Przyszła zima, ciągle trzymai nic sie nie dzieje,Cewke kurz pokrywa lekki,chyba oszalejeSiedze w domu se na dupie,gapie sie w monitorTutaj Forum, tam Alegroale na co mi toCzłowiek spakował by plecakpołaził po lesie,A tu w telewizji ciągleże znów zime niesieCiągle się pocieszam w myślachmoże będzie odwilż,Jak by tak sie dobrze wstrzelićto może by zdążyłNa dodatek ta ustawastworzona przez durnia,Co wyjazdy na wykopkibardzo nam utrudniaTeraz trzeba głową w lesiejeszcze mocniej kręcić,Żeby się nie wrypać w minępt: LeśnikAle chyba teraz, kurczewolał bym Leśnika,Bo od tej kopanej zimymozna dostać bzikaNawet nie chcę mi się myslećz żoną o bzykaniu,Całą dobę łeb nabityMyślą o kopaniuPrzyszła zima, ciągle trzymai wciąż zimne Fronty,A ja z tej cholernej nudyodrdzewiam se fantyOdrdzewiłem to co miałemi kolegi jeszcze,Rany Boskie niech ta Wiosnaprzyjdzie już nareszcieCoś się chyba stało w głowęchyba się przeleceTak cholera, zwariowałembo se wiersze klece...A za trzy miesiące Wiosna ( chyba że wymyślą na to Ustawę)Pozdrawiam :poldi
vonadamski Napisano 8 Styczeń 2004 Napisano 8 Styczeń 2004 Witam!!!Dobre hłehłe !!!!!!!!Z powazaniem vonadamski
poldi Napisano 8 Styczeń 2004 Autor Napisano 8 Styczeń 2004 Mam nadzieje że na Wiosne Bocian mnie nie zadziobie za te wierszyki....
mp Napisano 8 Styczeń 2004 Napisano 8 Styczeń 2004 no co ty w zimie poza zjezdzaniem na sankach ;))) trzeba cos robic :)))
poldi Napisano 8 Styczeń 2004 Autor Napisano 8 Styczeń 2004 mp: ja mam taką chorobę : jak patrzę jak inni robią to od razu mnie ręce bolą :))
franek164 Napisano 8 Styczeń 2004 Napisano 8 Styczeń 2004 wiosną znajde takie fantyże aż głowa bolileśnik na to stanie nogąi go rozpierd-oliW lato będę kopał dołkijak rośli alianciw które gdy mnie gonić będąwpadną policjanciA na jesień moi drodzygdy sezon przemijaw razie gdy mnnie ktoś zaczepito saperką w ryjaZimą siedzę sobie w domuw przyjacielskim gronieleżą wszystkie me zdobycze u mnie na balkonieByle mnie tylkonie podpieprzył sąsiad kapobo za współpracę z mafiązwinie mnie gestapopiszcie dzieci wierszykibo wszyscy na świeciewiedzą że najlepsza zabawa jest na forum w neciepozdrawiam i zachęcam do radosnej twórczościto na prawdę nie jest trudne. doskonałe lekarstwo na nudę!
Szefo Napisano 9 Styczeń 2004 Napisano 9 Styczeń 2004 dobre he hewydajcie może tomik poezji odkrywczej:)pozdrSzefo
ms Napisano 9 Styczeń 2004 Napisano 9 Styczeń 2004 ODKRYCIE ROKU - odkrwycy wydali odkrywajacy istotne zagadnienia rymem pisany ODKRYWNIK
danieloff Napisano 9 Styczeń 2004 Napisano 9 Styczeń 2004 ja dorzucam koleje haiku:przeszłość śpi pod śniegiemszturmgewer kusi na dnie sakeDaniel
danieloff Napisano 9 Styczeń 2004 Napisano 9 Styczeń 2004 poldi - może i mi coś odrdzewisz, bo ja nie mam czasu:-)
kazik Napisano 9 Styczeń 2004 Napisano 9 Styczeń 2004 Mrozik trzyma nieprzerwanie już od dwóch tygodniCzyżby „Bozia” mnie skarała, siedząc tu w tej chłodni?Skuta lodem ziemia trzyma wszystkie moje skarbyLecz przetrzymam tą udrękę, taki jestem twardy.Tęgi mrozik, co załamał napoleońską armieNie oszczędził von Paulusa – skończył biedak marnieMnie nie złamie żadna siła, przeczekam do wiosnyChoćby neta mi zabrakło, będę pisać posty :)
bastus0 Napisano 20 Styczeń 2004 Napisano 20 Styczeń 2004 ...a mi sie tak wspomniały wierszyki z okazji 11 września:...jestem mały talibanek mam granatów cały dzbanek, atomowa walizeczke i waglika probóweczke.....albo...kto ty jestes?...talib mały......jaki znak twoj...proszek biały.......i takie tam kiedys chodziły w postaci SMSów
Gość Napisano 20 Styczeń 2004 Napisano 20 Styczeń 2004 Gdzie bateryj nasz Wódz czeka ?Nie ma męża nad rycerza Onego,’Co nie brał do serca wrogów, aRzuconych na szańce w czas pogardy Przezeń i białe morza nie ogarną tych baterii Zużytych na pohybel ustawom zdrajców…Przekuł stal kos by z braci swemi wbijaćW białych mórz okowy za Waszą i Naszą dawno,Styliskami na ostro błogosławionemi, pędzićBalwierzy praw naszych !Tych samych co matkę rozdarli na dwa wieki gdyPraw nie mniej i nam dano do walki z niemi.Przeto błagam Was Bracia bateryj Waszych nie czas odkładać,Dynamicum a stativum wsze oporządzić już Bracia czas !Przodków styliska kopnymi na powrót uczyńcieZ namaszczeniem i podzięką w dłoń je od nich w spadku bierzciePamiętajcie ci sprawiedliwi za Matką bateryją stoją Ustawcy szyja tu się na Was zegnie gdzie Wołanie moje nie pozostawcie pustym…Płacze niewiast za czarnymi całuny niczem wobec wiaryŻe przy mojej rozpaczy nie zechcecie ujrzyć co nadciąga…Spójrzcie na szpadliska, na dynamiki, statyki i baterie Wasze !Dumnie przystąpcie do świętej kopmaniji , patrzcie już idzie A imię jego … czterdzieści i cztery !Zda się nikt nie woła…Spamiętajcie imię owo, za ten czas praw nowychJarzmo na dzieci wasze spadnie po czas ostatniIndukcjones a za diabła detectum Panowie !, do walki stańcie Błagając pokornie wieszcza o więcej mocy Dziadami się ostaniecie, gdy na kolana nie padającWołać będziecie: mocy, mocy, mocy.Miałeś chamie …….
Gość Napisano 20 Styczeń 2004 Napisano 20 Styczeń 2004 ...zgnił ci boć nie lodownia to a spanie, ostał ci się jeno kurz baranie...
Gość Napisano 21 Styczeń 2004 Napisano 21 Styczeń 2004 ...nie ma czasu bracia , gdy my tu gadu, gadu, gadu.Piszcie co robić Brateńki aby ustawcy szyję zgiąć przeklętąjarzmo zrzucić a stać się Rzeczpospolitą Kopaną Nieugiętą...
bjar_1 Napisano 21 Styczeń 2004 Napisano 21 Styczeń 2004 Walita rymami jak czołg pociskami :)Ale lepiej juz przestańcie i pomódlcie się do Bozi ,coby ten pieprzony snieg stopniał ,bo juz mi psycha siada od siedzenia w domu. Amen.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.