Viktor Napisano 5 Maj 2008 Napisano 5 Maj 2008 Witam.Koledzy, mam pytanie skierowane do posiadaczy modelu 98k w drewnie. A mianowicie, jak wygląda sytuacja z trwałością tego modelu? Czy wszystko w nim klekoce, trzeszczy, czy jest solidny? Przymierzem się do zakupu http://taiwangun.com/?str=product&prId=1113 stąd te pytania. Martwię się po prostu, czy mi się nie połamie, czy tam nie powygina w trakcie bieganiny. Sami wiecie, że na rekonstrukcjach różnie bywa.Pozdrawiam.
Kurt Napisano 5 Maj 2008 Napisano 5 Maj 2008 Jeżeli będziesz przewoził giwerkę samolotem to do luku a no i oczywiście to zgłoś mówiąc że masz replikę broni a dlaczego ??Już ci mówię:Śmigałem we wrześniu z Varese do Milano na samolot i jakiś dowcipniś zablokował autostradę więc śmigamy ulicami Milano byle tylko zdążyć no i cudem dojechałem prawie na czas, zdałem bagaż, przechodzę przez odprawę a tam na mnie już czekają panowie dwaj i prowadzą do pokoju zwierzeń za chwilę targają mój worek transportowy i się zaczyna hehe Więc mówię że właśnie przyjechałem i ledwo zdążyłem na samolot (w myślach widziałem jak już odlatuje)Wyciągam replikę MP40 z worka która oczywiście była w kartonie i od razu się odsuwam na bok bo któryś może być zbyt nerwowy. Tłumaczę że jest to replika ASG, pokazuję baterię oraz amo i mały instruktaż z mojej strony hehe. Zaraz pytania gdzie można kupić taką replikę :DNa szczęście panowie byli bardzo wyrozumiali i powiedzieli bym następnym razem zgłosił jeżeli będę coś takiego przewoził.Na szczęście samolot nie odleciał bez mojej osoby. Byłem ostatnią osobą na pokładzie ale nie było gromkich braw.Tak więc lepiej zgłaszać owe zabawki niż cierpieć :Dps.Lugerka dostaniesz w sklepach ASG.pozdrawiam KUrt
Nebelwerfer Napisano 6 Maj 2008 Napisano 6 Maj 2008 Czołem Kurt!Wielkie dzięki za odpowiedź i drobną notę autobiograficzną-haha!!Widzę że mamy podobne upodobania jeśli idzie o uzbrojenie ;-))Pozdrawiam!
irade Napisano 6 Maj 2008 Napisano 6 Maj 2008 http://www.specshop.pl/product_info.php?manufacturers_id=110&products_id=3617gdyby nie koszty przesyłki to by nie było tak źle:)
aslv Napisano 6 Maj 2008 Napisano 6 Maj 2008 Dobra jezdem jezdem :]Kurt P-08 z WE i jak mowisz dobra sztuka :]ja na swojego tyle czekałem bo dałem ciała przy zamówieniu.Za późno złożyłem :[Ktoś tam się pytał o przewózkę .....Czyli tak Kurt miałeś szczęście jak cholera na dzień dzisiejszy Ryanair nie pozwolił mi na przewóz repliki :[Nebelwerfer musiałbyś napisać gdzie mieszkasz obecnie, bo jeżeli w Eire to polecam GLS za wysyłkę MP-40 + Mauser 98k i parę innych pierdół (30kg)zapłaciłem 50 euro.teraz będę wysyłał SVD z PSO + AKS'a i nie oczekuję żadnych problemów. :]A parabellum brałem z http://www.rsov.com/product/105_142_150/1709/p_WE-P08-Luger-full-metal-gbb-pistol-of-4-barrel-219mm-S.htmlPozdro
Kurt Napisano 6 Maj 2008 Napisano 6 Maj 2008 iradełapiesz jakiegoś ziomala który ma też ochotę coś zakupić w owym sklepie i dzielicie sobie koszty.aslv fajny filmik a co do naszego P08 to muszę przyznać że jest to mój najlepszy gaziak z jakim się spotkałem a mam w domu trzy F92, colt 1911a1 no i oczywiście P08 Tak więc z czystym sumieniem polecam !!!pozdrawiam Kurt ps.no to ładnie miałeś z tą przesyłką :D
Nebelwerfer Napisano 6 Maj 2008 Napisano 6 Maj 2008 Witam!Aktualnie błąkam się po Szkocji czyli prawie po sąsiedzku Aslv ;-))Rozważam też zakup z użyciem Western Union Money transfer to od razu do Polski na chatę by mi kopsnęli.Pozdrawiam!
aslv Napisano 6 Maj 2008 Napisano 6 Maj 2008 Nebelwerfer nie chcę Cię martwić, ale w UK nie jesteście w stanie kupić nic z ASG szczególnie z HKNawet niepróbuj bo Ci nie wyślą...W pażdzierniku lub listopadzie zminili Wam przepisy :[A do Polski jak zamawiasz dolicz sobie vat i clo :PChyba, ze poproś o wysłanie rachunku do UK :DPozdro
Klaus BOLS Napisano 11 Maj 2008 Napisano 11 Maj 2008 http://pl.youtube.com/watch?v=tWcgmlPFUnAsami se takiego żróbcie :p
Wojciech115 Napisano 3 Czerwiec 2008 Napisano 3 Czerwiec 2008 no tak na youtube znalazłem bardzo fajną broń a raczej replike m1 Garand asg... ;D
der_bartosz Napisano 25 Czerwiec 2008 Napisano 25 Czerwiec 2008 Panowie co myślicie o włożeniu tej repliki w polską kolbę od adomiaka", i przerobieniu celownika? chyba, że pozostają jakieś inne elementy które są za ie" Pozdrawiam
Wojciech115 Napisano 27 Czerwiec 2008 Napisano 27 Czerwiec 2008 Czy ktoś z was nie sprzedaje mausera?
Kurt Napisano 28 Czerwiec 2008 Napisano 28 Czerwiec 2008 ktoś tu :Dhttp://www.allegro.pl/item387810062_marushin_mauser_kar098k_gaz_8mm_bb.html
Alexxg Napisano 28 Czerwiec 2008 Napisano 28 Czerwiec 2008 Nikt tu. To jest poprostu droga replika Mausera 98k, firmy Marushin. Swego czasu była dostępna w jednym ze sklepów internetowych" w Polsce za ponad 1700 PLN. Też na kulki, ale 8mm i napęd gazowy, a nie sprężyna. Także to nie jest to samo, co ten Maus sprężynowy z o którym jest ten wątek. Nie ta liga airsoftowa ;)
feldbahn Napisano 8 Lipiec 2008 Napisano 8 Lipiec 2008 Witam witam.Mojego ASG Boyi, tak jak wspominałem umieściłem w oryginalnej kolbie. Wrażenie - robi wrażenie. Każdy w pierwszym odruchu pyta się czy mam na to coś pozwolenie i uświadamia mnie ile za to grozi, he he..Ujawniły się także kolejne wady repliczki. Jeżeli ktoś chce z tego sobie postrzelać do puszek, musi przygotować się m.in. do podpiłowywania podajnika, o który zacina się zamek po przeładowaniu ostatniego naboju. Musiałem także przykleić blaszkę z twardego materiału na język spustowy w miejscu gdzie naciska na trzpień, gdyż w tym miejscu na języku powstało wgłębienie i po zablokowaniu były trudności z oddaniem strzału. No ale to tak nawiasem. Przyczyną tego jest lichy materiał. Pozdrawiam!!!!
Stachuss Napisano 14 Lipiec 2008 Napisano 14 Lipiec 2008 Otóż zacinanie sie podajnika - to nie feler a zabezpieczenie w oryginale, chroniące strzelca przed dalszym przeładowywaniem gdy magazynek już pusty. Żeby w ważnej chwili sie nie okazało, że przeładowałem ale cholera ... w magazynku nic już nie było.
Kurt Napisano 17 Lipiec 2008 Napisano 17 Lipiec 2008 Jeżeli się ktoś jeszcze zastanawia to u krakmana Mauser 299zł :Dhttp://www.taiwangun.com/?str=product&prId=1112pozdrawiam Kurt
Alexxg Napisano 22 Lipiec 2008 Napisano 22 Lipiec 2008 Czy ten plastikowy ma metalowe okucia, czy też są one z tworzywa?
feldbahn Napisano 14 Sierpień 2008 Napisano 14 Sierpień 2008 Stachuss, o tym zabezpieczeniu wiem. Natomiast w moim egzemplarzu wycięcie w trzonie zamka (którego nie ma w oryginale) z biegiem czasu wyżłobiło rant, który uniemożliwiał zaryglowanie zamka. Pilnik w dłoń i jako tako działa. Alexxg - okucia są metalowe.Na koniec taka refleksja. Karabin szczególnie w oryginalnej kolbie ładnie się prezentuje. Ale tylko prezentuje. Jak ktoś chce sobie postrzelać celnie na dłuższą odległość - polecam wiatrówki. No ale nie o celność i strzelanie nam tu chodzi. To tak na marginesie.Pozdr.
Bzyq Napisano 30 Grudzień 2009 Napisano 30 Grudzień 2009 Witam. Może trochę odświeżam ale mam pytanie. Czy wie ktoś jak naprawić mechanizm wyrzucania łuski?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.