Skocz do zawartości
  • 0

muszkiet?

PARAMONOV

Pytanie

Napisano

Witam,niedawno pewien rolnik próbował wyciągnąć wielki korzeń z ziemi, ze swojego podwórza,wyciągnął tylko połowę,a tam jak na zdjęciu.ponoć było jeszcze drewno ale powiedział że się połamało i wyrzucił..(!!!)do kompletu była prochownica,jeszcze jej nie widziałem,ponoć stan rewelacyjny(kolor),ale ją sobie zostawił i nie chce jej oddać.interesuje mnie co to za broń i co to za elementy poniżej.Myślę że pochodzi lub została tam ukryta ok 1760r a to z powodu bitwy jaka się wtedy rozegrała w tamtejszej okolicy ,ale oczywiście mogę się mylić.Pozdrawiam

18 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wygląda na kapiszonową strzelbę myśliwską. Przydałaby się fotka przodu (przy zamku) lufy i kominka. Drewnem się nie przejmuj bo w tym stanie to pewnie było samo próchno.
Napisano

Witam,niedawno pewien rolnik próbował wyciągnąć wielki korzeń z ziemi, ze swojego podwórza,wyciągnął tylko połowę,a tam jak na zdjęciu.ponoć było jeszcze drewno ale powiedział że się połamało i wyrzucił..(!!!)do kompletu była prochownica,jeszcze jej nie widziałem,ponoć stan rewelacyjny(kolor),ale ją sobie zostawił i nie chce jej oddać.interesuje mnie co to za broń i co to za elementy poniżej.Myślę że pochodzi lub została tam ukryta ok 1760r a to z powodu bitwy jaka się wtedy rozegrała w tamtejszej okolicy ,ale oczywiście mogę się mylić.Pozdrawiam

Napisano
wiem,ale nie widać żadnych śladów po dwóch pozostałych nogach,krawędź równa ,nie widać również śladów ażeby coś było odłamane.pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie