Skocz do zawartości

Nowe zdjęcia 7TP

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Hmmm...Zdjecia widzialem, a zapomnialem :( Wiele razy juz sie odgrazalem, ze powinienem przestac jesc maslo, ale chyba juz pora to zrobic...
Rzeczywiscie to te przyczepki.Dzieki Bodziu:)
Pozdrowienia
Grendel
  • Odpowiedzi 567
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Nie, tamte były inne :(
Lepsze. Na jednym był 7TP otoczony gromadką ambylców" pod jakąś chatą (naprawa?), a na drugim dosyć ciekawe ujęcie 7TP z przyczepkami jadącymi przez step (?) czy inną równinę. Było chyba jeszcze jedno czy dwa, ale szczegółów nie pamiętam. Wszystko w jednym albumie.

Pzdr,

jotes
Napisano
Witam Panow!!!
Sorry ze ja tutaj z innej beczki ale wiem ze jestescie w temacie.Czy ktos moze mi cos powiedziec na temat tej knigi???
Mozna ja gdzies w Polsce kupic?(nowe wydanie?).Ile mozna dac za orginal??

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=6148174225&ssPageName=STRK:MEWA:IT

Pzdr.
sten

Napisano
Witam Panow!!!
Sorry ze ja tutaj z innej beczki ale wiem ze jestescie w temacie.Czy ktos moze mi cos powiedziec na temat tej knigi???
Mozna ja gdzies w Polsce kupic?(nowe wydanie?).Ile mozna dac za orginal??

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=6148174225&ssPageName=STRK:MEWA:IT

Pzdr.
sten

Napisano
Sd.Ah.20 mial chyba krotsze ramie holownicze.I chyba nie mial haka do podczepienia drugiej przyczepki.Ale nie jestem tego taki pewny.
Rownie dobrze moze to byc jakas polowa modyfikacja na bazie poltorejtonowej przyczepy typu 41.
Pozdrowienia
Grendel
Napisano
Grendel: nie twierdzę, że to ta sama przyczepka co na zdjęciach. Tylko przykład. Na zdjęciach są do układania kabli, a te Beiersdorf wymienia tylko bez zdjęć.
Napisano
Jotes,
Dokladnie:)
Niestety nie przekonamy sie dokladnie co to byly za przyczepki, bo zdjecie zdaje sie pozostanie w Niemczech i szanse na zobaczenie skanu w dobrej rozdzielczosci sa raczej znikome...
Pozdrowienia
Grendel
Napisano
Dzięki Grendel za pomoc, chyba za późno było jak pisałem poprzedni post. Napis na wieży tego 7TP, to podobno POSEN". A gdzie zrobiono te zdjęcie nie wiadomo. Popełnia się czasem takie błędy, w złym zrozumieniu podpisów pod zdjęciem.

Pzdr
Bodziu
Napisano
A mnie zastanawia ten czołg z napisem Posen na wieży. Jak je zobaczyłem, to pierwsze skojarzenie było z ogrodzeniem Zamku Cesarskiego w Poznaniu. Ale taki pomysł jest co najmniej niedorzeczny, bo skąd 7TP w Poznaniu? Zresztą budynki w tle są mało monumentalne i raczej nie wyglądają na dzielnicę zamkową, choćby ze względu na balkony (nie mam teraz pod ręką zdjęć do porównania). Skoro nie Poznań, to pozostaje mi koncepcja drogowskazu" tzn. trasy na Poznań. A może ktoś ma inny pomysł, albo najlepiej rozpoznaje miejsce, w którym zrobiono to zdjęcie???

Pzdr,

jotes

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie