Skocz do zawartości

Służba Wojskowa

tom323

Rekomendowane odpowiedzi

Witam was koledzy. W tym tygodniu dostałem liścik z WKU a w nim informacja że mam dowieść dyplom ukończenia studiów". Niestety nie mam takowego dyplomu ponieważ musiałem niestety w połowie zrezygnować ze studiowania. Czy jest jakaś możliwość ominięcia tego problemu (oczywiście najlepsze rozwiązanie to wrócić na uczelnie)?? Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

Sam sobie odpowiedziałeś.
Jak tak strasznie się bronisz, to musisz zawieść papier, że się uczysz. Inaczej dostanisz bilecik na wczasy;)
Jest też parę innych sposobów których nie polecam, więc nie napiszę;)

W wojsku jest super- jesień 2005-2006 pozdrawia.

Pracując też można się uczyć. Jeżeli masz dobrą pracę to możesz wydać te 200 zł miesięcznie na coś wieczorowego/ekstermistycznego.
Takie czasy nastały, że jak płacisz i się czasami pojawisz....

Druga sprawa to MON nie sprawdza(rzadko)- koleś zapisał się na pierwszy rok, zapłacił tylko za pierwsze dwa miesiące, szkoła wysłała papier i od 4 lat ma luzik.

W moim przypadku widac ze nie przekazali do wku zadnej informacji (moze dlatego ze jeszcze nie zabralem swoich papierów). A 2007 to jest rok konczący moje 4 letnie studia dlatego przysłali mi ten kwitek. Jestem ciekaw czy jak nic im nie zgłosze w tym ustalonym terminie to czy bilecik dostane albo moze jakies upomnienie.

Zaprosza Cie w celu weryfikacji, jak nie przedstawisz nic to obawiam sie ze mozesz dostac bilet..
Kumpel tak mial jak sie przeniosl z dziennych na zaoczne..
z dziennych go skreslili po uplywie dosc dlugiego czasu, dostal wezwanie, i juz chcieli dac mu bilet, ale udowodnil ze jest na zaocznych na tej samej uczelni i dalej kontynuuje naukę.
WKU budzi respekt i strach u wielu mlodych obywateli ;]
nie wiem naprawdę co doradzic...
pozdro!

Dzieki serdeczne koledzy. Powiedziałem sobie że za cho... nie pójdę do wojska i musze coś z tym problemem zrobić (nie wytrzymałbym 9 miechów bez mojej wykrywki :)).
A własnie, coś mi sie obiło o uszy że w nastepnym roku 2008 mają zawiesic juz pobór do woja. Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie