perkun82 Napisano 13 Listopad 2007 Autor Share Napisano 13 Listopad 2007 Jak w tytule czy ktoś posiada może plany konstrukcyjne na replikę pm Błyskawicy ?Mógłby ktoś przesłać na priv ?PozdrawiamPerkun82 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoncaA Napisano 13 Listopad 2007 Share Napisano 13 Listopad 2007 no, ktoś cię tam pewnie poratuje, albo przynajmniej podpowie gdzie szukać. Pokazać chcę tylko, że bywają repliki naprawdę smacznie zrobione.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perkun82 Napisano 13 Listopad 2007 Autor Share Napisano 13 Listopad 2007 Piękna replika doprawdy :)Także jeszcze raz bardzo proszę kogokolwiek kto jest w posiadaniu o udostępnienie planów / wymiarów na repliczkę Błystki.P.S. JoncaA to Ty dysponujesz taką ładną repliką jak na foto ?PozdrawiamPerkun82 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoncaA Napisano 13 Listopad 2007 Share Napisano 13 Listopad 2007 nie , ona niestety nie jest moja. Obejrzałem ją sobie w czasie niedawnej imprezy na Polach Mokotowskich, troszkę pokrytykowałem, ale życzliwie i żeby , Boże broń, nie urazić właściciela - bo robota świetna,a wiem co mówię, zrobiłem dwa zdjęcia i odszedłem zachwycony.Nie spamiętałem, niestety, namiarów właściciela.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiku Napisano 13 Listopad 2007 Share Napisano 13 Listopad 2007 JoncaA jakoś nie lubi się chwalić, ale jego opis wykonania takowej repliki był dołaczony do Do broni" z grudnia 2005.Może są gdzieś w sprzedaży archiwalne numery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 13 Listopad 2007 Share Napisano 13 Listopad 2007 Bo generalnie Adam Jońca znany jest ze skromności - Adamie pozdrawiamA plany Błyskawicy były w Do Broni - napisz na dobroni@hot.pl - może jeszcze jest w redakcji jakiś numer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perkun82 Napisano 13 Listopad 2007 Autor Share Napisano 13 Listopad 2007 Dzięki za podpowiedzi.Pozdr. Perkun82 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 18 Listopad 2007 Share Napisano 18 Listopad 2007 I ja pamietam ,że były w jakimś numerze Do broni" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Do Broni! Napisano 24 Listopad 2007 Share Napisano 24 Listopad 2007 To było Do Broni!" 4/2005 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Do Broni! Napisano 24 Listopad 2007 Share Napisano 24 Listopad 2007 Naturalnie do kupienia w księgarni Odkrywcy" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perkun82 Napisano 25 Listopad 2007 Autor Share Napisano 25 Listopad 2007 Mam jeszcze jedno pytanie, czy w Polsce można mieć legalnie metalową replikę np Błyskawicy czy stena ?Np taką wykonaną przez Pana Frankowskiego ?Czy polskie służby mogą przyczepić się odnośnie bycia w posiadaniu replik zakupionych np u w/w Pana ?Dzięki za odpowiedź.Perkun82 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 25 Listopad 2007 Share Napisano 25 Listopad 2007 Bez pozwolenia możesz posiadać dowolną replikę, z metalu, drewna, ABS, plasteliny czy jaki jeszcze materiał przyjdzie ci na myśl. Nawet możesz wykorzystać do jej budowy oryginalne części o ile nie są one w myśl ustawy o broni i amunicji istotnymi częsciami broni" (jakie to podzespoły to odsyłam do lektury ustawy). A propos replik od w/w Pana to.... rozejrzyj się za innym oferentem, na prawdę możliwości jest kilka, chociażby w temacie stena czy Błyskawicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perkun82 Napisano 25 Listopad 2007 Autor Share Napisano 25 Listopad 2007 Dzięki Dunczyk za odpowiedź.A propos mógłbym Cię prosić na priva o namiary na innych oferentów których znasz aby u nich kupić replikę Błyskawicy, bo ja kojarzę tylko w/w Pana F. ?To samo pytanie również kieruję do innych forumowiczów.PozdrawiamPerkun82 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.