Skocz do zawartości

Potrzebne plany konstrukcyjne na replikę Błyskawicy

Rekomendowane odpowiedzi

Piękna replika doprawdy :)

Także jeszcze raz bardzo proszę kogokolwiek kto jest w posiadaniu o udostępnienie planów / wymiarów na repliczkę Błystki.

P.S. JoncaA to Ty dysponujesz taką ładną repliką jak na foto ?

Pozdrawiam
Perkun82

nie , ona niestety nie jest moja. Obejrzałem ją sobie w czasie niedawnej imprezy na Polach Mokotowskich, troszkę pokrytykowałem, ale życzliwie i żeby , Boże broń, nie urazić właściciela - bo robota świetna,a wiem co mówię, zrobiłem dwa zdjęcia i odszedłem zachwycony.
Nie spamiętałem, niestety, namiarów właściciela....

Mam jeszcze jedno pytanie, czy w Polsce można mieć legalnie metalową replikę np Błyskawicy czy stena ?
Np taką wykonaną przez Pana Frankowskiego ?

Czy polskie służby mogą przyczepić się odnośnie bycia w posiadaniu replik zakupionych np u w/w Pana ?

Dzięki za odpowiedź.
Perkun82

Bez pozwolenia możesz posiadać dowolną replikę, z metalu, drewna, ABS, plasteliny czy jaki jeszcze materiał przyjdzie ci na myśl. Nawet możesz wykorzystać do jej budowy oryginalne części o ile nie są one w myśl ustawy o broni i amunicji istotnymi częsciami broni" (jakie to podzespoły to odsyłam do lektury ustawy).
A propos replik od w/w Pana to.... rozejrzyj się za innym oferentem, na prawdę możliwości jest kilka, chociażby w temacie stena czy Błyskawicy

Dzięki Dunczyk za odpowiedź.
A propos mógłbym Cię prosić na priva o namiary na innych oferentów których znasz aby u nich kupić replikę Błyskawicy, bo ja kojarzę tylko w/w Pana F. ?

To samo pytanie również kieruję do innych forumowiczów.

Pozdrawiam
Perkun82

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie