snajper-s1 Napisano 12 Luty 2009 Share Napisano 12 Luty 2009 rewers, widać resztki złocenia (z przodu też trochę), 2 dziurki na orzełka ;/ pas prawdopodobnie ucięty w epoce czymś ostrym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 15 Luty 2009 Share Napisano 15 Luty 2009 snajper-s1 to jeszcze tylko teraz orła :)pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
countryb Napisano 17 Luty 2009 Autor Share Napisano 17 Luty 2009 brawo snajper orzełka mus doszukać , klamerka naprawdę rewelacja,podobno trzecia w Biesach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
countryb Napisano 17 Luty 2009 Autor Share Napisano 17 Luty 2009 Do kolegi Gutek ,jakiś czas temu zamieściłeś tu fotkę austriackiej klamry z wyklepanym tryzubem .Identyczną znalazłem w książce Galicka Armia 1918 1920. Więc jest to przeróbka z tamtego okresu . gratulacje pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 18 Luty 2009 Share Napisano 18 Luty 2009 byłem pewny że ją już gdzieś widziałem to ta sama co u góry ale może mi sie wydaje ? -jest na das-koppelschloss.de :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 18 Luty 2009 Share Napisano 18 Luty 2009 awers :):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotruspan Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 A niektorym w okopach sie tak nudzilo ze przerabiali klamry na pudeleczka na zapalki.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotruspan Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 bok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
countryb Napisano 20 Luty 2009 Autor Share Napisano 20 Luty 2009 Witam,Oficerska z nakladanym orlem. Pudelko i hak oryginaly wykopki, natomiast orzel dolozony i tutaj pytanie: czy oryginalny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
countryb Napisano 20 Luty 2009 Autor Share Napisano 20 Luty 2009 Fotka orla z drugiej strony,ładna kontra i w ogole, prosba jesli ktos by mial.. a na pewno macie podobne klamry, o zamieszczenie zdjecia swoich orlow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 20 Luty 2009 Share Napisano 20 Luty 2009 mam wrażenie że to orzeł wycięty ze zwykłej klamry Austro-Węgierskiej -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł80 Napisano 20 Luty 2009 Share Napisano 20 Luty 2009 jestem podobnego zdania, orły nakładane miały inny wzór i tłoczenie nie było takie głębokie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł80 Napisano 20 Luty 2009 Share Napisano 20 Luty 2009 doskonale widać różnicę na tej kopii, ( orzeł na orginałach jest taki sam): http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=558113880 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
countryb Napisano 21 Luty 2009 Autor Share Napisano 21 Luty 2009 z klamry wycięty raczej nie jest ,cieńsza blaszka ale fakt jeśli sam nie wykopiesz pewny być nie możesz pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 21 Luty 2009 Share Napisano 21 Luty 2009 countryb - co do grubości tych klamer to mam naprawdę różne -są ciężkie i solidne inne lekkie i podatne -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borsuk leśno-polny Napisano 21 Luty 2009 Share Napisano 21 Luty 2009 Wrzucę dla porównania fotkę klamerki nakładanej CK z mojej kolekcji. Oryginał na 100%, wykopek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borsuk leśno-polny Napisano 21 Luty 2009 Share Napisano 21 Luty 2009 Orzeł jest z dość delikatnej i cienkiej blachy mosiężnej. Był złocony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borsuk leśno-polny Napisano 21 Luty 2009 Share Napisano 21 Luty 2009 Zaczepy też nie grzeszyły solidnością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borsuk leśno-polny Napisano 21 Luty 2009 Share Napisano 21 Luty 2009 Tak wygląda po konserwacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borsuk leśno-polny Napisano 21 Luty 2009 Share Napisano 21 Luty 2009 Rewers. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borsuk leśno-polny Napisano 21 Luty 2009 Share Napisano 21 Luty 2009 I sygnaturka. Jestem przekonany, że były to oficerskie klamry galowe, może nawet zamawiane indywidualnie, w warunkach polowych orzeł i jego mocowanie rozpadłyby się po pierwszych kilku metrach czołgania na brzuchu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 21 Luty 2009 Share Napisano 21 Luty 2009 chłopy co wy pitolicie -jeżeli już to podoficerskie -a oficerskie przecież macie u góry w wątku :):) -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 21 Luty 2009 Share Napisano 21 Luty 2009 countryb daj pudełko bez orła rewers i awers -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
countryb Napisano 21 Luty 2009 Autor Share Napisano 21 Luty 2009 rano zrobię zdjęcia i wstawię - pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borsuk leśno-polny Napisano 21 Luty 2009 Share Napisano 21 Luty 2009 Racja, oficerskie odpadają, też przywaliłem...:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.