siwy_49 Napisano 10 Listopad 2007 Autor Napisano 10 Listopad 2007 Wygląda na furażerke ale nigdy takiej nie widziałem. Z przodu brakuje cyfry 1 lub 2. Podkładka skórzana została zmieniona na nową. Z miejsca walk wrześniowych.
siwy_49 Napisano 11 Listopad 2007 Autor Napisano 11 Listopad 2007 Jak już pisałem podkładka skórzana. Szycie było w koło rantu. Może ktoś wie jaka to formacja? Znalazłem to w miejscu gdzi kilka lat wcześniej przeprowadzono ekschumację nimieckich żołnirzy. W dodatku bardzo nieudolnie, wykopałem tam jeszcze kilka całych butów, ładownic i przedmiotów osobistych.
dudzin Napisano 11 Listopad 2007 Napisano 11 Listopad 2007 siwy_49 mniej szacunek dla zmarłych i nie lataj z piszczałką po byłych cmentarzach.
siwy_49 Napisano 11 Listopad 2007 Autor Napisano 11 Listopad 2007 To było pole uprawne i trafiłem tam przypadkiem. Puźniej dowiadując się o przeszłości tego miejsca.
siwy_49 Napisano 10 Listopad 2007 Autor Napisano 10 Listopad 2007 Wygląda na furażerke ale nigdy takiej nie widziałem. Z przodu brakuje cyfry 1 lub 2. Podkładka skórzana została zmieniona na nową. Z miejsca walk wrześniowych.
MK Napisano 11 Listopad 2007 Napisano 11 Listopad 2007 Na jakim materiale to jest? Wieniec oficerski WH.
Pytanie
siwy_49
Wygląda na furażerke ale nigdy takiej nie widziałem. Z przodu brakuje cyfry 1 lub 2. Podkładka skórzana została zmieniona na nową. Z miejsca walk wrześniowych.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.