esterendensen Napisano 10 Listopad 2007 Autor Napisano 10 Listopad 2007 Witam serdecznie wszystkich forumowiczow.mam pytanko.Czy ktos moze zidentyfikowac,rozpoznac lopate ze zdjecia?
Autsajder68 Napisano 25 Styczeń 2012 Napisano 25 Styczeń 2012 O'key., ale używana przez kogo? Cywilna? Wojskowa? Przez Wehrmacht też używana?
shadowN Napisano 25 Styczeń 2012 Napisano 25 Styczeń 2012 Autsajder, a ile francuskiego sprzętu Niemcy przejęli w 1940 r. ? :>
shadowN Napisano 25 Styczeń 2012 Napisano 25 Styczeń 2012 może jeździła razem z jakimś francuskim nadwoziem/czołgiem/ciężarówką, a może na czymś niemieckim.Na pewno odpada eksport do Niemiec i Polski, więc przytaszczył ją tutaj Wehrmacht..ps. Łopata to łopata, na wojnie bardzo potrzebna i często nie ważne czy zdobyczna ;-)zdrów!
esterendensen Napisano 10 Listopad 2007 Autor Napisano 10 Listopad 2007 Witam serdecznie wszystkich forumowiczow.mam pytanko.Czy ktos moze zidentyfikowac,rozpoznac lopate ze zdjecia?
esterendensen Napisano 10 Listopad 2007 Autor Napisano 10 Listopad 2007 Czolem.odnosnie tej lopaty-ponoc zdjeta byla po wojnie z niemieckiego transportera gasienicowego.Co ciekawe otwory w lopacie sluzyly jako gniaza montazu na pancerzu.Inaczej mowiac lopate zakladalo sie na dwa bolce wystajace z pancerza.Nie wiem,jak byl zamocowany trzonek.Czy ktos ma moz zdjecia owego montazu lopaty?
Autsajder68 Napisano 25 Styczeń 2012 Napisano 25 Styczeń 2012 Odświeżam, bo znalazłem taką samą... Ktoś, coś...?
Pytanie
esterendensen
Witam serdecznie wszystkich forumowiczow.mam pytanko.Czy ktos moze zidentyfikowac,rozpoznac lopate ze zdjecia?
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.