Zwierzu Posted November 9, 2007 Author Posted November 9, 2007 Pomoze mi ktos rozszyfrowac?Jakies nietypowe te bicie...Pozdrawiam
abcd Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Spotkałem się z kilkoma hipotezami /Sperrfeuer batterie/Serbische Freiwillige Bataillon/Schule fur Beobachtung/ale żadna z nich nie wydaje mi się trafna.
coriolan Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Facet o nicku Frontalschaden,autor najobszerniejszego internetowego spisu skrótów,moderator niemieckiego militaria-fundforum też nie jest pewny - podaje dwie możliwości:Schule fur Beobachter i Schule fur Brieftaubenwesen
Domino(*) Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Z pewnością nie jest to Sperrfeuer Batterie,m.in dlatego iż brakuje numeru baterii.Pozatym skrót wygląda następująco SPF.B.Za duży jest również numer żołnierza.
abcd Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Schule fur Beobachter -nie wiadomo o jakich beobachter by chodziło flieger czy artillerie,flieger beobachter schule miały swoją kolejną numerację,natomiast szkoła obserwatorów artylerii mieściła się w Gr-Born i wydawała blaszki sygnowane Art.Beob.Schule.
coriolan Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Fronti twierdzi,że chodziłoby o Kampfschule Luftwaffen,ale optuje,że chodzi raczej o szkołe gołębi pocztowych dla wojsk lądowych w Berlinie-Spandau /Brieftaubenwesen/ i że w Sperenberg była szkoła dla psów armijnych
Zwierzu Posted November 12, 2007 Author Posted November 12, 2007 Moze jeszcze jakies sugestie odnosnie tej blaszki...PozdrawiamZwierz
Zwierzu Posted November 9, 2007 Author Posted November 9, 2007 Pomoze mi ktos rozszyfrowac?Jakies nietypowe te bicie...Pozdrawiam
Zwierzu Posted November 9, 2007 Author Posted November 9, 2007 4093to moze byc nr.indywidualny żołnierza choc wszystko bite jest ciągle.A nr.żołnierza zazwyczaj jest nad biciami...
Question
Zwierzu
Pozdrawiam
8 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.