Zwierzu Napisano 9 Listopad 2007 Autor Napisano 9 Listopad 2007 Pomoze mi ktos rozszyfrowac?Jakies nietypowe te bicie...Pozdrawiam
abcd Napisano 9 Listopad 2007 Napisano 9 Listopad 2007 Spotkałem się z kilkoma hipotezami /Sperrfeuer batterie/Serbische Freiwillige Bataillon/Schule fur Beobachtung/ale żadna z nich nie wydaje mi się trafna.
coriolan Napisano 9 Listopad 2007 Napisano 9 Listopad 2007 Facet o nicku Frontalschaden,autor najobszerniejszego internetowego spisu skrótów,moderator niemieckiego militaria-fundforum też nie jest pewny - podaje dwie możliwości:Schule fur Beobachter i Schule fur Brieftaubenwesen
Domino(*) Napisano 9 Listopad 2007 Napisano 9 Listopad 2007 Z pewnością nie jest to Sperrfeuer Batterie,m.in dlatego iż brakuje numeru baterii.Pozatym skrót wygląda następująco SPF.B.Za duży jest również numer żołnierza.
abcd Napisano 9 Listopad 2007 Napisano 9 Listopad 2007 Schule fur Beobachter -nie wiadomo o jakich beobachter by chodziło flieger czy artillerie,flieger beobachter schule miały swoją kolejną numerację,natomiast szkoła obserwatorów artylerii mieściła się w Gr-Born i wydawała blaszki sygnowane Art.Beob.Schule.
coriolan Napisano 10 Listopad 2007 Napisano 10 Listopad 2007 Fronti twierdzi,że chodziłoby o Kampfschule Luftwaffen,ale optuje,że chodzi raczej o szkołe gołębi pocztowych dla wojsk lądowych w Berlinie-Spandau /Brieftaubenwesen/ i że w Sperenberg była szkoła dla psów armijnych
Zwierzu Napisano 12 Listopad 2007 Autor Napisano 12 Listopad 2007 Moze jeszcze jakies sugestie odnosnie tej blaszki...PozdrawiamZwierz
Zwierzu Napisano 9 Listopad 2007 Autor Napisano 9 Listopad 2007 Pomoze mi ktos rozszyfrowac?Jakies nietypowe te bicie...Pozdrawiam
Zwierzu Napisano 9 Listopad 2007 Autor Napisano 9 Listopad 2007 4093to moze byc nr.indywidualny żołnierza choc wszystko bite jest ciągle.A nr.żołnierza zazwyczaj jest nad biciami...
Pytanie
Zwierzu
Pozdrawiam
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.