Skocz do zawartości
  • 0

jaki to karabin??

Dino23_2006

Pytanie

Napisano

Witam wszystkich. Mam problem z identyfikacją tego karabinu. Został on znaleziony przy wykopywaniu rowów na fundamenty. Proszę o identyfikacje tego znaleziska i w miare możliwości jakieś info na jego temat;) Pzdr Dino23_2006

19 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Zgadzam sie z kolega Grzesio
A poza tym to gratuluje trafienia.

P.S
A tak offtopic
Jak tego typu znaleziska no i w podobnym stanie maja sie do Ustawy" o Broni i amunicji ???
Napisano
Witam. To link dla kolegi Luskownik":

http://kola.lowiecki.pl/gdansk/cietrzew/prawo/prawo_3.html

Dokładnie opisana jest na tej stronce ustawa o broni i amunicji. przeczytaj a dużo dowiesz się na ten temat.

Pzdr Dino23_2006
Napisano
... hehehehe:)... użytkownikowi Kowalinho dobry humor dopisuje;) tak trzymaj:) ustawa dość sroga", ale lepiej stosować się do niej jeśli nie chcemy mieć problemów
Napisano
Czy samochód sprasowany na szrocie w kostkę mogę zarejestrować ??? Stosując ustawę o broni to chyba spokojnie tak :)))... Był samochodem to i jest dalej bo wszystkie części ma! A ,że nie jeździ ?... W ustawie o broni jak wół napisane jest ,że broń to coś co strzela i dołożone są do tego istotne części broni (bo mafi miało to utrudnić życie) ,a czy zardzewiała wygięta w S rurka to jeszcze lufa ,czy już nie ? Gdyby przy sprawach z posiadaczami zardzewiałków wymogiem było ,że rzeczoznawca z prokuratorem żeby udowodnić winę,że coś jest bronią to muszą z niej strzelić... to sprawa wyglądała by całkiem inaczej.Przy większości złomów sprawa była by czysta... bo się za chiny ludowenie nie da ! Ale bywają przypadki ,że przy bardzo dużych chęciach, jakiś cymbał może wsadzić jakiegoś naboja i z takiego wykopa zrobić BUM i to właśnie byłoby najpiękniejsze! :) Po pierwszych przypadkach kiedy jakiemuś fachowcowi od prokuratora urwie łeb nikt nie ścigał by zbieraczy złomu :)
Napisano
Co wy mu mówicie. Wyrzuc. Jak masz wyrzucic to daj mi. Zebym ja mogł znalezc taki kawalzlomu" musze zapier..... 3 lata po lesie kopiąc odlamki i inny prawdziwy zlom.
Napisano

Witam wszystkich. Mam problem z identyfikacją tego karabinu. Został on znaleziony przy wykopywaniu rowów na fundamenty. Proszę o identyfikacje tego znaleziska i w miare możliwości jakieś info na jego temat;) Pzdr Dino23_2006

Napisano
Tak najszybciej: http://pl.wikipedia.org/wiki/Karabin_maszynowy_UB :-)
Z tą drobną kotektą, że wersja UBT w dosłownym znaczeniu przeznaczona była do montażu na obrotnicach, a nie w wieżyczkach.

Pzdr

Grzesiu
Napisano
Dino23_2006 widze że humorek dopisuje ale posłuchaj rad kolegów...Zakop to gdzieś, ale tak żeby nikt ci tego nie wydłubał za pomoca piszczałki. Moze kiedys bedzie mozna miec takie COŚ legalnie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie