Dino23_2006 Napisano 8 Listopad 2007 Autor Napisano 8 Listopad 2007 Witam wszystkich. Mam problem z identyfikacją tego karabinu. Został on znaleziony przy wykopywaniu rowów na fundamenty. Proszę o identyfikacje tego znaleziska i w miare możliwości jakieś info na jego temat;) Pzdr Dino23_2006
Luskownik Napisano 8 Listopad 2007 Napisano 8 Listopad 2007 WitamZgadzam sie z kolega GrzesioA poza tym to gratuluje trafienia. P.SA tak offtopic Jak tego typu znaleziska no i w podobnym stanie maja sie do Ustawy" o Broni i amunicji ???
kowalinho Napisano 9 Listopad 2007 Napisano 9 Listopad 2007 Przyjda nocą..."... i zgwałcą srodze? Bez przesady :), ale miło nie będzie.
Dino23_2006 Napisano 9 Listopad 2007 Autor Napisano 9 Listopad 2007 Witam. To link dla kolegi Luskownik":http://kola.lowiecki.pl/gdansk/cietrzew/prawo/prawo_3.htmlDokładnie opisana jest na tej stronce ustawa o broni i amunicji. przeczytaj a dużo dowiesz się na ten temat.Pzdr Dino23_2006
Dino23_2006 Napisano 9 Listopad 2007 Autor Napisano 9 Listopad 2007 ... hehehehe:)... użytkownikowi Kowalinho dobry humor dopisuje;) tak trzymaj:) ustawa dość sroga", ale lepiej stosować się do niej jeśli nie chcemy mieć problemów
jacenty2004 Napisano 9 Listopad 2007 Napisano 9 Listopad 2007 jesteśmy jedynym krajem na świecie gdzie ustawa o broni dotyczy złomu :)
jacenty2004 Napisano 10 Listopad 2007 Napisano 10 Listopad 2007 Czy samochód sprasowany na szrocie w kostkę mogę zarejestrować ??? Stosując ustawę o broni to chyba spokojnie tak :)))... Był samochodem to i jest dalej bo wszystkie części ma! A ,że nie jeździ ?... W ustawie o broni jak wół napisane jest ,że broń to coś co strzela i dołożone są do tego istotne części broni (bo mafi miało to utrudnić życie) ,a czy zardzewiała wygięta w S rurka to jeszcze lufa ,czy już nie ? Gdyby przy sprawach z posiadaczami zardzewiałków wymogiem było ,że rzeczoznawca z prokuratorem żeby udowodnić winę,że coś jest bronią to muszą z niej strzelić... to sprawa wyglądała by całkiem inaczej.Przy większości złomów sprawa była by czysta... bo się za chiny ludowenie nie da ! Ale bywają przypadki ,że przy bardzo dużych chęciach, jakiś cymbał może wsadzić jakiegoś naboja i z takiego wykopa zrobić BUM i to właśnie byłoby najpiękniejsze! :) Po pierwszych przypadkach kiedy jakiemuś fachowcowi od prokuratora urwie łeb nikt nie ścigał by zbieraczy złomu :)
thomson Napisano 9 Listopad 2007 Napisano 9 Listopad 2007 Co wy mu mówicie. Wyrzuc. Jak masz wyrzucic to daj mi. Zebym ja mogł znalezc taki kawalzlomu" musze zapier..... 3 lata po lesie kopiąc odlamki i inny prawdziwy zlom.
Dino23_2006 Napisano 11 Listopad 2007 Autor Napisano 11 Listopad 2007 szkoda, ale jakoś zakonserwuje i będzie trzeba zakopać... głęboko oczywiście żeby ktoś nie z...... ukradł:/ Pzdr
jacenty2004 Napisano 10 Listopad 2007 Napisano 10 Listopad 2007 A jak już przyjdą nad ranem i drzwi wyłmią taranem ,i rzucą człowieka na glebę ...to mogą wybzykać i Ciebie :)
Dino23_2006 Napisano 8 Listopad 2007 Autor Napisano 8 Listopad 2007 Witam wszystkich. Mam problem z identyfikacją tego karabinu. Został on znaleziony przy wykopywaniu rowów na fundamenty. Proszę o identyfikacje tego znaleziska i w miare możliwości jakieś info na jego temat;) Pzdr Dino23_2006
Grzesio Napisano 8 Listopad 2007 Napisano 8 Listopad 2007 Radziecki wielkokalibrowy lotniczy karabin maszynowy UB.PzdrGrzesiu
Dino23_2006 Napisano 8 Listopad 2007 Autor Napisano 8 Listopad 2007 dzięki. wiesz może coś więcej na temat tego karabinu?? Pzdr
Grzesio Napisano 8 Listopad 2007 Napisano 8 Listopad 2007 Tak najszybciej: http://pl.wikipedia.org/wiki/Karabin_maszynowy_UB :-)Z tą drobną kotektą, że wersja UBT w dosłownym znaczeniu przeznaczona była do montażu na obrotnicach, a nie w wieżyczkach. PzdrGrzesiu
Szwecja Napisano 11 Listopad 2007 Napisano 11 Listopad 2007 Dino23_2006 widze że humorek dopisuje ale posłuchaj rad kolegów...Zakop to gdzieś, ale tak żeby nikt ci tego nie wydłubał za pomoca piszczałki. Moze kiedys bedzie mozna miec takie COŚ legalnie.
Dino23_2006 Napisano 10 Listopad 2007 Autor Napisano 10 Listopad 2007 no niestety. Wg ustawy każda znaleziona broń jaka zżarta by nie była wymaga rejestracji na karcie broni pozbawionych cech użytkowych:/
Pytanie
Dino23_2006
Witam wszystkich. Mam problem z identyfikacją tego karabinu. Został on znaleziony przy wykopywaniu rowów na fundamenty. Proszę o identyfikacje tego znaleziska i w miare możliwości jakieś info na jego temat;) Pzdr Dino23_2006
19 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.