Skocz do zawartości
  • 0

Od czego te części?

elku

Pytanie

Napisano
Czy to może należeć do T-34?ponieważ znalazłem to w miejscu walki (podejrzewam) tych czołgów.co to za elementy?

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
dzięki MK.rozumiem że te płyty są z gąsiennic. te dziwne trójkątne elementy też? jak to doczyszczę to wkleję jeszcze zdięcie lepszej jakości.pozdro
Napisano
hej. sorry Luskownik że tak długo nie odpowiadałem.oto wymiary tych kół:
średnica ok 27 cm
wysokość 10 cm
średnica wewnętrzna 7cm (w miejscu gdzie przychodziła tuleja bądź łożysko), następnie otwór się stożkowo rozszerza i na górnej krawędzi ma średnice 9 cm.
wymiary podałem w cm ze względu na rdze, jeszcze tego nie odrdzewiłem jak należy :(
dzięki za info!
Napisano
f35jsf dzięki za info! sorki że tak późno!
info na temat goliatha podniosła mi ciśnienie krwi a co za tym idzie wytężyła do wysiłku psychicznego.przypomniałem sobie
Napisano
opowieść starego człowieka o 2 minach na które zatopili w rowie przeciwczołgowym dokładnie kilkaset metrów od miejsca skąd wydobyłem ten docisk.ciekawe czy to legenda czy jest jakieś ziarenko prawdy?sprawdzimy jak sie zrobi ciepło.
dzięki za info!!!!!!
Napisano
Firma Komet-Mecano produkowała sprzęgła do samochodów Tatra 77 i 87.
Okrągła tarcza z napisem F&S Komet-Mecano" jest więc dociskiem tarczy sprzęgłowej, jednak nie wiem czy od samochodu.
Znalazłem także info:
- F & S Komet-Mecano-Kupplungen, Ersatzteile für Goliath-Getriebe"
Czyli części do Goliatha - przekładnie"
Nie mam pojęcia czy to do TEGO goliatha:)))
Napisano
Goliath,to przede wszystkim marka trójkołowych,lakkich samochodów ciężarowych produkowanych w Niemczech.Do służby w Wehrmachcie wstąpiły" w październiku 1938 roku i występują jako SdKfz 302 i SdKfz 303.
Do obejrzenia tutaj:

http://www.eisenbahnmodelltechnik.de/org-1113-goliath-49.htm

Pozdr.
C.
Napisano
Czy to może należeć do T-34?ponieważ znalazłem to w miejscu walki (podejrzewam) tych czołgów.co to za elementy?
Napisano
ja sie tez zbytnio nie napaliłem na TEGO goliata bo wiecie jak to jest z opowieściami :)
ale jak nie sprawdzisz to nie będziesz spał spokojnie.
dzięki za info!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie