zyziu Napisano 31 Październik 2007 Autor Napisano 31 Październik 2007 nowe klamerki po wyszczotkowani :))
zyziu Napisano 31 Październik 2007 Autor Napisano 31 Październik 2007 mam pytanie do znawców klamer. Czy to kawaleryjska?
danieloff Napisano 31 Październik 2007 Napisano 31 Październik 2007 Nie ma czegoś takiego jak klamra carska kawaleryjska, to normalna piechotna, tylko ogonek nieco inny - to właśnie jest piękne w klamrach carskich, że możesz wykopać 7 sztuk a każda będzie się nieco różnić szczegółami od innych. A co do tych ogonków", to był kiedyś artykuł Damiana Czerniewicza w Odkrywcy, w którym pokazywał różne ogonki orłów na klamrach carskich - niektóre niby gwardyjskie, ale ja zalecałbym ostrożność w tej kwestii :-)
danieloff Napisano 31 Październik 2007 Napisano 31 Październik 2007 No i oczywiście gratulacje, ja w tym roku trafiłem tylko 2 carskie, ale jeszcze się rok nie skończył.
zyziu Napisano 31 Październik 2007 Autor Napisano 31 Październik 2007 a ja przez dwa lata do tej pory uzbierałem 4 z czego dwie wymieniłem z kolegą a dwie wykopałem
kurpiak Napisano 1 Listopad 2007 Napisano 1 Listopad 2007 Zyziu oszczędniej z tymi zdjęciami! Już wystarczy tych najazdów zdenerwowanych kopaczy którzy aby znaleźć klamrę rozkopią wszystko. Powoli dla nich na Tannenbergu zaczyna brakować cmentarzy. Ogólnie gratuluję. I pamiętaj POWOLI, POWOLI. Prawda Włodziu pozdrawiam.
zyziu Napisano 16 Grudzień 2007 Autor Napisano 16 Grudzień 2007 a ten kompasik mnie rozbroił...proszę o pomoc w identyfikacji
Swiety82 Napisano 16 Grudzień 2007 Napisano 16 Grudzień 2007 Zyziu widze że coraz lepiej dostrajasz nowy nabytek, moje gratulacje, świetne znaleziska, szczególnie ten kompas mi sie podoba.
Frozzer Napisano 17 Grudzień 2007 Napisano 17 Grudzień 2007 klamerka pierwszego wzoru - gratulujea moze na boku ma bicia pulkowe ? :)
kurpiak Napisano 19 Grudzień 2007 Napisano 19 Grudzień 2007 Potwierdzam ten pierwszy wzór. Ciężko trafić. Fajny stan. Posiadam jedną taką ale niestety nabytą. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.