zyziu Napisano 31 Październik 2007 Autor Share Napisano 31 Październik 2007 nowe klamerki po wyszczotkowani :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziu Napisano 31 Październik 2007 Autor Share Napisano 31 Październik 2007 mam pytanie do znawców klamer. Czy to kawaleryjska? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziu Napisano 31 Październik 2007 Autor Share Napisano 31 Październik 2007 zbliżenie na szczegół Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziu Napisano 31 Październik 2007 Autor Share Napisano 31 Październik 2007 i następna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziu Napisano 31 Październik 2007 Autor Share Napisano 31 Październik 2007 i ostatnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziu Napisano 31 Październik 2007 Autor Share Napisano 31 Październik 2007 iłączne żniwo z 3 wypadów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 31 Październik 2007 Share Napisano 31 Październik 2007 Nie ma czegoś takiego jak klamra carska kawaleryjska, to normalna piechotna, tylko ogonek nieco inny - to właśnie jest piękne w klamrach carskich, że możesz wykopać 7 sztuk a każda będzie się nieco różnić szczegółami od innych. A co do tych ogonków", to był kiedyś artykuł Damiana Czerniewicza w Odkrywcy, w którym pokazywał różne ogonki orłów na klamrach carskich - niektóre niby gwardyjskie, ale ja zalecałbym ostrożność w tej kwestii :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziu Napisano 31 Październik 2007 Autor Share Napisano 31 Październik 2007 dzięki za odpowiedź i pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 31 Październik 2007 Share Napisano 31 Październik 2007 No i oczywiście gratulacje, ja w tym roku trafiłem tylko 2 carskie, ale jeszcze się rok nie skończył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziu Napisano 31 Październik 2007 Autor Share Napisano 31 Październik 2007 a ja przez dwa lata do tej pory uzbierałem 4 z czego dwie wymieniłem z kolegą a dwie wykopałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurpiak Napisano 1 Listopad 2007 Share Napisano 1 Listopad 2007 Zyziu oszczędniej z tymi zdjęciami! Już wystarczy tych najazdów zdenerwowanych kopaczy którzy aby znaleźć klamrę rozkopią wszystko. Powoli dla nich na Tannenbergu zaczyna brakować cmentarzy. Ogólnie gratuluję. I pamiętaj POWOLI, POWOLI. Prawda Włodziu pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziu Napisano 16 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2007 ...i w końcu pruska:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziu Napisano 16 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2007 i druga strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziu Napisano 16 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2007 a ten kompasik mnie rozbroił...proszę o pomoc w identyfikacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziu Napisano 16 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2007 i druga strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 16 Grudzień 2007 Share Napisano 16 Grudzień 2007 Zyziu widze że coraz lepiej dostrajasz nowy nabytek, moje gratulacje, świetne znaleziska, szczególnie ten kompas mi sie podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 17 Grudzień 2007 Share Napisano 17 Grudzień 2007 klamerka pierwszego wzoru - gratulujea moze na boku ma bicia pulkowe ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurpiak Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 Potwierdzam ten pierwszy wzór. Ciężko trafić. Fajny stan. Posiadam jedną taką ale niestety nabytą. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziu Napisano 6 Luty 2008 Autor Share Napisano 6 Luty 2008 i jescze jeden i jeszcze raz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziu Napisano 6 Luty 2008 Autor Share Napisano 6 Luty 2008 to już druga sygnowana 30 półku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.