domini Napisano 23 Październik 2007 Autor Share Napisano 23 Październik 2007 Jabol chciałem do Ciebie napisać na maila ale o tej porze mój internet nie działa najlepiej i nie mogę zalogować się na pocztę. A więc o co Ci dokladniej chodzi bo nie bardzo rozumię:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabol Napisano 23 Październik 2007 Share Napisano 23 Październik 2007 WITAMChodzi mi o wymianke mojej pieczatki jezeli cie wogole interesuje. Moze masz gadzety ktore mnie interesuja.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domini Napisano 23 Październik 2007 Autor Share Napisano 23 Październik 2007 To zależy co by Cie interesowało, fanty z jakiej dziedziny? zawsze możemy pogadać o jakiejś wymiance. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 23 Październik 2007 Share Napisano 23 Październik 2007 Domini,napisałem list do tej firmy ze zdjęciem,zobaczymy czy coś odpiszą,i jeśli coś mi wytłumaczą to będzie sens podawania tu namiarów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domini Napisano 24 Październik 2007 Autor Share Napisano 24 Październik 2007 Masz racje. Bo jak nic z tego nie wypali to po co im zawracać głowę, pewnie nie tylko ja bym próbował u nich uzyskać jakieś info.Jak Ci odpiszą to podziel się z nami info. na temat pieczątki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 24 Październik 2007 Share Napisano 24 Październik 2007 Do tej chwili nikt z Forum Żydów Polskich/Dział Historii nie odpisał mi na list,nie mówiąc już o samej identyfikacji.Ale może przekopują słowniki i to musi trwać...Poczekam jeszcze,mam nadzieję że odpowiedż w końcu nadejdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 26 Październik 2007 Share Napisano 26 Październik 2007 No i nadal żadnej odpowiedzi,nie chcą nam pomóc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domini Napisano 27 Październik 2007 Autor Share Napisano 27 Październik 2007 Trzeba być cierpliwym, może dla nich rozszyfrowanie takiej pieczątki też nie jest łatwe:)Poczekamy zobaczymy, też jestem bardzo ciekaw tego co się kryje na Twojim gmerku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 27 Październik 2007 Share Napisano 27 Październik 2007 ..mineło kilka dni..myślę że nie odpiszą.Chyba wyślę prośbę o przetłumaczenie do ŻIH-u,chciałem dziś,ale dziś sobote/jeszcze sie obrażą...wyślę w poniedziałek,na razie zrobiłem fotki umytej już pieczęci i odbiłem w wosku.Fajna sprawa-pierwsze odbicie po tylu latach ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 27 Październik 2007 Share Napisano 27 Październik 2007 ( wosk specjalnie przyciemniony ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domini Napisano 27 Październik 2007 Autor Share Napisano 27 Październik 2007 Ladnie Ci wyszło to odbicie w wosku, identyfikacja takich przedmiotów to nie jest łatwa sprawa. Ale przetłumaczenie napisów mogło by wiele wyjasnic, byćmoze że jest tam napisane kto był włascicielem tej pieczęci.Jak będziesz miał jakieś wiadomości od nich to podziel sie nimi z nami. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 6 Listopad 2007 Share Napisano 6 Listopad 2007 Ani Żydowski Instytut Historyczny,ani Forum Żydów Polskich nie pomogli w sprawie symboliki i napisów z pieczęci.Nie odpisali na moje listy.Zupełna olewka...Czy ktoś ma jakiś pomysł gdzie to jeszcze można przetłumaczyć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 6 Listopad 2007 Share Napisano 6 Listopad 2007 Można odnależć zawodowego tłumacza z jęz. hebrajskiego(zapewne reklamują się w sieci) i zlecić aby wykonał to odpłatnie,są to krótkie teksty to pewno cena nie będzie wygórowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 6 Listopad 2007 Share Napisano 6 Listopad 2007 taka sobie pieczątka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Neumarkt Napisano 7 Listopad 2007 Share Napisano 7 Listopad 2007 No to hurtem,pozdrawiam v.N . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruzin Napisano 7 Listopad 2007 Share Napisano 7 Listopad 2007 z ciekawosci zapytam - gdzie najczesciej znajdujecie pieczatki ?? To chyba dosc rzadkie znalezisko ?pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 7 Listopad 2007 Share Napisano 7 Listopad 2007 Jak to gdzie ? W ziemi ! a czy rzadkie ? ,nie,zbiera się całymi workami ! Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruzin Napisano 8 Listopad 2007 Share Napisano 8 Listopad 2007 Hehe..dobre dobre ;) tylko cos malo merytorycznie ;)pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawka69 Napisano 8 Listopad 2007 Share Napisano 8 Listopad 2007 Kiedy pracowałem jako księgowy, zawsze znajdowałem jakieś pieczątki w... szufladach.A w terenie to przeważnie tam gdzie trawa jakaś taka czarniejsza się wydaje... pewnie od tuszu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba321 Napisano 9 Listopad 2007 Share Napisano 9 Listopad 2007 gruzin - koledzy sobie jaja robią ;] Szukaj przy kościołach, dworkach, cerkwiach, starych stadninach koni, karczmach... Pozdrawiam....CirrusCX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 9 Listopad 2007 Share Napisano 9 Listopad 2007 No i przy budynkach, w których mieściły się jakieś urzędy, szkoły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 24 Listopad 2007 Share Napisano 24 Listopad 2007 Dziś na alle sprzedała się taka,niezwykłej urody ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 24 Listopad 2007 Share Napisano 24 Listopad 2007 i taka,ale ta(moim zdaniem) słabsza .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy992 Napisano 26 Listopad 2007 Share Napisano 26 Listopad 2007 a ja wam pokaże moją pieczątkę osadzoną na pierścionku podobno XVII-XVIIIw jak ktoś by wiedział coś więcej na ten temat proszę pisać na tą stronę http://www.odkrywca-online.com/prosze-o-id-,545906.html#545906 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzechotnik Napisano 27 Listopad 2007 Share Napisano 27 Listopad 2007 Mój sygnecik, Jeleń a więc kogoś z rodu Jeleni Niałków, albo kogoś kto pieczętował się herbem Brochwicz. Sądząc z liternictwa to jednak jakiś 16/17 wiek czyli herb Brochwicz. Szkoda, że nie sposób zbierać wszystkiego - więc pojdzie dziś pewnie na allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.