zborap Napisano 18 Listopad 2007 Autor Share Napisano 18 Listopad 2007 Witam. Zamieszczam jeszcze w temacie wcześniej znalezione francuskie nieśmiertelniki- Rene DOUANE z Saint Louis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zborap Napisano 18 Listopad 2007 Autor Share Napisano 18 Listopad 2007 ...oraz Andre JAMESSE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zborap Napisano 18 Listopad 2007 Autor Share Napisano 18 Listopad 2007 ...z Dunkierki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano 25 Listopad 2007 Share Napisano 25 Listopad 2007 Witam, Oto moje skromne znajdki. Najciekawsze są medaliki. Ten po lewej pochodzi z sanktuarium w Loudres, natomiast drugi jest z katedry Notre-Dame. Nieśmiertelnik nie jest wybity aczkolwiek da sie odczytac wydrapane nazwisko i imię.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HARRY Napisano 26 Listopad 2007 Share Napisano 26 Listopad 2007 Trabka Filiziera francuzkiego a nie zadnego pocztowca!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HARRY Napisano 26 Listopad 2007 Share Napisano 26 Listopad 2007 znaczy francuskiego oczywiscie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 27 Listopad 2007 Share Napisano 27 Listopad 2007 Taki wesoły lwiak a w zasadzie dwa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zborap Napisano 27 Listopad 2007 Autor Share Napisano 27 Listopad 2007 Sv- jeśli się nie mylę to klamerka od rapci do szabli napoleońskiej? Ładne kotki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 27 Listopad 2007 Share Napisano 27 Listopad 2007 A mi taką zidentyfikowano jako:http://www.germanmilitaria.com/Kriegsmarine/photos/K08350.htmlJakie wymiary ma Twoja Sv? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 27 Listopad 2007 Share Napisano 27 Listopad 2007 http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=469905#469905 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 27 Listopad 2007 Share Napisano 27 Listopad 2007 Czekałem na zaprzeczenie, bo napewno nie jest to kriegsmarine. Dobranoc i pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 28 Listopad 2007 Share Napisano 28 Listopad 2007 Odezwę się za jakieś 2 godzinki,,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxim026 Napisano 28 Listopad 2007 Share Napisano 28 Listopad 2007 kolega zborap ,kolega chodzi po terenach Francuskich we FRAN.... a tak mniejwiencej to po jakim departamencie???? prosze jak cos to odpowiec na meila. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 28 Listopad 2007 Share Napisano 28 Listopad 2007 No więc było tak: najpierw trafiła się klamerka od pasa ze starym lwem o srogiej minie. Nie interesowałem się pamiątkami po wojskach napoleońskich, więc w ogóle jej z nimi nie kojarzyłem. Poszła więc do identyfikacji i tam podpowiedziano mi, że może pochodzić z tej, bądź trochę późniejszej epoki. Jeden z kolegów na Poszukiwaniach zasugerował też, że może być pochodzenia pruskiego. Stanęło więc na tym, że możliwości są dwie: pruska i francuska.Było tak do czasu... bo w następnym tygodniu pojawiły się na tym samym polu ( jakieś 4 metry od wspomnianej wyżej klamerki ) dwa lwiaki - tym razem od rapci. Parę metrów dalej doszedł jeszcze mały guzik z numerem 35 i grosz Księstwa Warszawskiego - rok 1810.Po takich trafieniach zająłem się bacznie przyglądać Napoleonowi i znalazłem mocne dowodu na to, że parę kilometrów dalej doszło do większej potyczki cofających się wojsk napoleońskich z Kozakami.Bazując na tych wszystkich danych twierdzę, że klamry są napoleońskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 28 Listopad 2007 Share Napisano 28 Listopad 2007 niestety pęknięta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 28 Listopad 2007 Share Napisano 28 Listopad 2007 z pasa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 28 Listopad 2007 Share Napisano 28 Listopad 2007 35 Pułk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba321 Napisano 28 Listopad 2007 Share Napisano 28 Listopad 2007 Panowie - a klamerka od ładownicy? Macie coś podobnego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba321 Napisano 28 Listopad 2007 Share Napisano 28 Listopad 2007 ...CirrusCX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 28 Listopad 2007 Share Napisano 28 Listopad 2007 CirrusCX możesz podać wymiary i materiał z jakiego został Twój fant zrobiony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba321 Napisano 28 Listopad 2007 Share Napisano 28 Listopad 2007 Kol. pomsee - klamerka o długości 7cm. Szerokość 3,5cm....CirrusCX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zborap Napisano 28 Listopad 2007 Autor Share Napisano 28 Listopad 2007 maxim026- niestety nie szukałem jeszcze we FRAN... Wszystko to znalezione zostało na polskich polach Warmii i Wielkopolski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 28 Listopad 2007 Share Napisano 28 Listopad 2007 Jednak napi. Dzięki Sv. Wymiary się zgadzają(na środku głowy lwa-2,3cm). Prawie pół roku w nieśwadomości;))Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 28 Listopad 2007 Share Napisano 28 Listopad 2007 Przy okazji guziczki;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zborap Napisano 11 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2007 Dodam taki guziczek znaleziony koło Ornety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.