skolcio Napisano 8 Luty 2008 Autor Share Napisano 8 Luty 2008 oczywiście mam na myśli oryginał niemiecki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 8 Luty 2008 Share Napisano 8 Luty 2008 Żeby leżało na półce to się nie opłaca, dasz mu czecha i też ekstra wygląda, jutro zamieszczę jakieś zdjęcia bo kończę mój kolejny hełm z fasunkiem czeskim. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 9 Luty 2008 Share Napisano 9 Luty 2008 Sory chłopaki ale w przyszłym tygodniu zamieszczę zdjęcia, bo mam małe opóźnienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 11 Luty 2008 Share Napisano 11 Luty 2008 Póki co sam hełm bez fasunku, fasunek będzie w piątek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 11 Luty 2008 Share Napisano 11 Luty 2008 1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 11 Luty 2008 Share Napisano 11 Luty 2008 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 11 Luty 2008 Share Napisano 11 Luty 2008 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 11 Luty 2008 Share Napisano 11 Luty 2008 4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 11 Luty 2008 Share Napisano 11 Luty 2008 5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajzer2 Napisano 11 Luty 2008 Share Napisano 11 Luty 2008 Witam żeby nie tworzyć nowego tematu podepne sie pod ten. Otóż mam pytanie co zrobić z hełmem po elektrolizie żeby go zabezpieczyć. Narazie nie mam czasu by sie nim zajmować a nie chce żeby rdzewiał. Pomalować go czymś np Cortaninem, polakierować czy może jeszcze coś innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1514 Napisano 11 Luty 2008 Share Napisano 11 Luty 2008 witam czy tą siatkę maskującą można dać na rogacza ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 11 Luty 2008 Share Napisano 11 Luty 2008 http://allegro.pl/item310811571_stalowa_siatka_na_helm_najtaniej_5zl_polecam.htmltutaj jest najtańsza siatka na allegro, ja swoją dodatkowo postarzałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 11 Luty 2008 Share Napisano 11 Luty 2008 Jeśli chodzi o hełm po eletrolize pomaluj go na przykład jakimś ciemnym odcieniem farby Hammerite Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 11 Luty 2008 Share Napisano 11 Luty 2008 Po elektrolizie doczyścić szczotką na wiertarce. Pomalować farbą podkładową, tylko wtedy dupa z szpachlowniem bo szpachle kładzie się na goły metal. Można natłuścić olejem ale potem podobnie dupa z odtłuszczaniem przed szpachlowaniem lub malowaniem.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 11 Luty 2008 Share Napisano 11 Luty 2008 zamiast elektrolizy możesz dać taki wynalazek, osobiście nie próbowałem: http://allegro.pl/item304975124_srodek_rozpuszczajacy_rdze_action_4_okazja_.htmlPo nim możesz sobie szpachelek nałożyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajzer2 Napisano 11 Luty 2008 Share Napisano 11 Luty 2008 rozumiem, czyli jesli bede chcial go odrestaurowac to musze to zrobic najlepiej od razu po elektrolizie zeby sie dalo nalozyc szpachle. I ostatnie pytanie, o jaki olej chodzilo, taki zwykły silnikowy i wcierac go czy np zanurzyc na troche helm i pozniej wytrzec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 12 Luty 2008 Share Napisano 12 Luty 2008 Olej jakikolwiek samochodowy. Polać po chełmie i rozetrzeć szmatą, przy okazji zbierając nadmiar. Jest to metoda tymczasowa. Jednak jak taki zabieg powtarzać co kilka miesięcy to można tak przez parę lat, zakładając że to w mieszkaniu a nie wilgotnej piwnicy. Zamiast tak się bawić można pomalowć roztopionym woskiem pszczelim.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz94-39 Napisano 15 Luty 2008 Share Napisano 15 Luty 2008 der bartosz nie że się czepiam ale spaprałeś sprawę z kalkomanią w hełmie z camo, ponieważ nałożyłeś ją na korek a kalkomanie były nakładane fabrycznie na gładkich hełmach.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 16 Luty 2008 Share Napisano 16 Luty 2008 Tak, wiem to jest minimalny błąd doskonale o nim wiem, ale nie była tak tego łatwo zedrzeć to już nakleiłem z odległości 50 cm nic nie widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 16 Luty 2008 Autor Share Napisano 16 Luty 2008 Mam takie pytanko : Jak sprawdzić rozmiar hełmu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanuszczak Napisano 16 Luty 2008 Share Napisano 16 Luty 2008 podłączam się pod pytanie skolcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 16 Luty 2008 Autor Share Napisano 16 Luty 2008 pomóżcie, jak mam sprawdzić rozmiar hełmu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 16 Luty 2008 Share Napisano 16 Luty 2008 ja zawsze biorę no oko, podaj jakie są wymiary na wysokości nitów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanuszczak Napisano 17 Luty 2008 Share Napisano 17 Luty 2008 kiedy foty dego twojego hełmu z fasunkiem czeski?a kiedy twoje skolcio?jestem ciekawy jak ci wyjdzie jak pierwszy tak wyszedł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 17 Luty 2008 Autor Share Napisano 17 Luty 2008 Jestem w fazie szpachlowania i obróbki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.