Skocz do zawartości

Niemiecki Hełm

skolcio

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 238
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Żeby leżało na półce to się nie opłaca, dasz mu czecha i też ekstra wygląda, jutro zamieszczę jakieś zdjęcia bo kończę mój kolejny hełm z fasunkiem czeskim. Pozdrawiam
Napisano
Witam żeby nie tworzyć nowego tematu podepne sie pod ten. Otóż mam pytanie co zrobić z hełmem po elektrolizie żeby go zabezpieczyć. Narazie nie mam czasu by sie nim zajmować a nie chce żeby rdzewiał. Pomalować go czymś np Cortaninem, polakierować czy może jeszcze coś innego
Napisano
Po elektrolizie doczyścić szczotką na wiertarce. Pomalować farbą podkładową, tylko wtedy dupa z szpachlowniem bo szpachle kładzie się na goły metal. Można natłuścić olejem ale potem podobnie dupa z odtłuszczaniem przed szpachlowaniem lub malowaniem.
Wojtek
Napisano
zamiast elektrolizy możesz dać taki wynalazek, osobiście nie próbowałem: http://allegro.pl/item304975124_srodek_rozpuszczajacy_rdze_action_4_okazja_.html
Po nim możesz sobie szpachelek nałożyć
Napisano
rozumiem, czyli jesli bede chcial go odrestaurowac to musze to zrobic najlepiej od razu po elektrolizie zeby sie dalo nalozyc szpachle. I ostatnie pytanie, o jaki olej chodzilo, taki zwykły silnikowy i wcierac go czy np zanurzyc na troche helm i pozniej wytrzec
Napisano
Olej jakikolwiek samochodowy. Polać po chełmie i rozetrzeć szmatą, przy okazji zbierając nadmiar. Jest to metoda tymczasowa. Jednak jak taki zabieg powtarzać co kilka miesięcy to można tak przez parę lat, zakładając że to w mieszkaniu a nie wilgotnej piwnicy. Zamiast tak się bawić można pomalowć roztopionym woskiem pszczelim.
Wojtek
Napisano
der bartosz nie że się czepiam ale spaprałeś sprawę z kalkomanią w hełmie z camo, ponieważ nałożyłeś ją na korek a kalkomanie były nakładane fabrycznie na gładkich hełmach.
Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie