Hindus Napisano 28 Marzec 2012 Share Napisano 28 Marzec 2012 Wczoraj niestety nie zasiadłem wieczorem do komputera...Dzisiaj z roboty jeszcze jedno zdjęcie tego samego podoficera.Tak jak napisał Acer (i jak również ja napisałem wcześniej) – naszywanie taśmy dystynkcyjnej na kołnierz bluz M44 było sytuacją rzadką (myślę, że równie nieczęsto spotykaną jak naszywanie tej taśmy na kołnierze mundurów jednostek pancernych). Praktyka zostawiała kołnierz pusty :)W związku z powyższym - dla celów rekonstrukcyjnych uważam, że naszycie tej taśmy było by zdecydowanie nieuzasadnione!PozdroHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 28 Marzec 2012 Share Napisano 28 Marzec 2012 I garść zdjęć archiwalnych podoficerów w bluzach M44… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 28 Marzec 2012 Share Napisano 28 Marzec 2012 Podchorąży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 28 Marzec 2012 Share Napisano 28 Marzec 2012 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 28 Marzec 2012 Share Napisano 28 Marzec 2012 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 28 Marzec 2012 Share Napisano 28 Marzec 2012 A na koniec sierżant w bluzie M44 z wczesnymi, szpiczastymi naramkami - taki lans do zdjęcia...PozdroHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argonauta Napisano 28 Marzec 2012 Share Napisano 28 Marzec 2012 cytatW związku z powyższym - dla celów rekonstrukcyjnych uważam, że naszycie tej taśmy było by zdecydowanie nieuzasadnione!........... i o taka jednoznaczną informacje własnie mi chodziło, podziękował slicznie wszystkim dyskutantom za wszelkie uwagi.pozdr.Argo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 28 Marzec 2012 Share Napisano 28 Marzec 2012 Ps.Ciekawą i pozaszablonową pozycją z zakresu kurtek M-44 byłby np. model wykonany z gabardyny.Na jednym ze zdjęć powyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.