witam!!! Dostałem kiedyś jako ciekawy bezużyteczny staroć tą maskę przeciwpyłową jak mniemam. Nigdy nie miałem do czynienia z takim typem maski i jestem ciekawy jakie jest jej pochodzenie?? Prosze o pomoc w identyfikacji! Opis: wykonana z elastycznej gumy pochłaniacz: wykonany z aluminium w środku podwójna siatka metalowa oraz bawełniana 'gaza' biała okulary raczej standardowe dla masek niemieckich na wkładce (tej łatwo palnej) napis: Auer 44 Innensite Na zewnętrznej stronie gumy nadruk między oklularami: F" oraz po lewej stronie ledwo widoczne: G 16" po wewnętrznej stronie gumy nadruki: 04512" i F27192" i liczba 6" Co najciekawsze maska jest strasznie mała jakby zrobiona dla dziecka - chybaże że ten rodzaj gumy ma tendencje do kurczenia się w miare starzenia się, chociaż nie sądze.
Pytanie
porta29
witam!!!
Dostałem kiedyś jako ciekawy bezużyteczny staroć tą maskę przeciwpyłową jak mniemam. Nigdy nie miałem do czynienia z takim typem maski i jestem ciekawy jakie jest jej pochodzenie?? Prosze o pomoc w identyfikacji!
Opis:
wykonana z elastycznej gumy
pochłaniacz: wykonany z aluminium w środku podwójna siatka metalowa oraz bawełniana 'gaza' biała
okulary raczej standardowe dla masek niemieckich na wkładce (tej łatwo palnej) napis:
Auer 44 Innensite
Na zewnętrznej stronie gumy nadruk między oklularami: F"
oraz po lewej stronie ledwo widoczne: G 16"
po wewnętrznej stronie gumy nadruki: 04512" i F27192" i liczba 6"
Co najciekawsze maska jest strasznie mała jakby zrobiona dla dziecka - chybaże że ten rodzaj gumy ma tendencje do kurczenia się w miare starzenia się, chociaż nie sądze.
Prosze o pomoc
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.