zuricigo Napisano 8 Październik 2007 Autor Napisano 8 Październik 2007 Witam.Jakiś czas temu znalazłem ten guziczek i chociaż przeglądam to forum dosyć regularnie to na nic podobnego nie trafiłem.Za identyfikacje z góry dziękuję.Pozdrawiam.
zuricigo Napisano 8 Październik 2007 Autor Napisano 8 Październik 2007 Dzięki. Może ułatwię dodając że został znaleziony w okolicach Wołomina.
zuricigo Napisano 17 Październik 2007 Autor Napisano 17 Październik 2007 Witam ponownie.Może jakieś nowe pomysły?
zuricigo Napisano 8 Październik 2007 Autor Napisano 8 Październik 2007 Witam.Jakiś czas temu znalazłem ten guziczek i chociaż przeglądam to forum dosyć regularnie to na nic podobnego nie trafiłem.Za identyfikacje z góry dziękuję.Pozdrawiam.
abcd Napisano 17 Październik 2007 Napisano 17 Październik 2007 Guzików takich nie używali żołnierze Księstwa Warszawskiego,Francuzi też chyba nie,ale może Belgowie lub Włosi czy Saksonczycy,wojacy tych narodowości wchodzili w skład Wielkiej Armii podczas kampanii rosyjskiej Napoleona.
zuricigo Napisano 8 Październik 2007 Autor Napisano 8 Październik 2007 Ciekawe,ale myślę że byłby bardziej popularny.Może inne pomysły?Dziękuję.
zuricigo Napisano 16 Październik 2007 Autor Napisano 16 Październik 2007 Witam.Pojawił się identyczny guzik na allegro z opisem - 11 PUŁK PIECHOTY KSIĘSTWO WARSZAWSKIE.Więc chyba po sprawie.Dziękuję za uwagi.Pozdrawiam.
abcd Napisano 16 Październik 2007 Napisano 16 Październik 2007 Na guzikach Księstwa Warsz.lub Królestwa Polskiego cyfrę otaczały charakterystyczne labry tu jest wąż trzymający w pysku własny ogon,czy to fantazja producenta ?,przecież guziki produkowane były jednolicie według przepisów mundurowych danej armii.
Aftan Napisano 10 Październik 2007 Napisano 10 Październik 2007 Witam!!!Ja również znalazłem podobny guzik i tak jak Ty nie mogę dowiedzieć się o nim czegoś więcej. Mój znalazłem między Płockiem a Płońskiem.http://www.odkrywca-online.com/prosze-o-identyfikacje-guzika-,501170.html#501170
pomsee Napisano 8 Październik 2007 Napisano 8 Październik 2007 Chyba Królestwo Polskie do 1831 r. 11 pułk
Pytanie
zuricigo
Pozdrawiam.
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.