dexter_k Napisano 10 Maj 2009 Napisano 10 Maj 2009 7.Pozwoliłem sobie odświeżyć ten wątek bo swojego czasu zainspirował mnie do otworzenia własnej kolekcji. Na razie to początek ale kolekcja się powiększa.
Kobieras39 Napisano 25 Maj 2009 Napisano 25 Maj 2009 dokładnie tak jak wyżej ktoś pisał jeżdże na 45 r od jakiegoś czasu w swojej okolicy i każdy chlop mówi że w latach 40tych każdy nosił pas niemiecki tylko że gape albo swaste spiłowywali;p
dexter_k Napisano 30 Maj 2009 Napisano 30 Maj 2009 Klamra powyżej nie koniecznie niemiecka ale i tak bardzo ciekawa.
Modelarz91 Napisano 20 Luty 2010 Napisano 20 Luty 2010 Jak na razie to moja 1 klamra w sumie szkoda że taki kastrat. 1941 rok
Cezar WW II Napisano 20 Luty 2010 Napisano 20 Luty 2010 Moim zdaniem to zrysować się może też od czołgania podczas ostrzału najlepsze wychodzą w okopach ale i to przez ruskich niektóre rozwalone :(
dexter_k Napisano 23 Luty 2010 Napisano 23 Luty 2010 SA. Może to co napiszę będzie herezja ale dla mnie zdenazyfikowane klamry są ciekawsze niż nieuszkodzone oryginały. Każdy egzemplarz jest inny i często ma za sobą burzliwą historię. Na podstawie konkretnych egzemplarzy można stwierdzić czy ktoś miał dużo czasu i zdolności czy zależało mu na czasie. Niektóre egzemplarze to prawdziwe majstersztyki, dokładnie wstawiony orzeł, gwiazda czy guzik lub delikatnie spiłowana gapa.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.