Skocz do zawartości

Podwodna przygoda T-34

Woodhaven

Rekomendowane odpowiedzi

• 5 months later...
Napisano
Na tym poligonie szkolą się płetwonurkowie wojskowi. Czołg został tam celowo zatopiony, jest niekompletny, brakuje silnika układu jezdnego. Ale nad brzegiem stał jeszcze 1 T34.
Napisano
Wiadomo, że opisywany czołg spoczywa w tym jeziorze kilkanaście lat. Ten nie wygląda na taki. Nie widać na nim porastających zwykle wszelkie przedmioty żyjątek. Czołg ten był bohaterem w Magazynie Nurkowanie", oraz jednego z wątków na tym forum. Zapewniam Ciebie Cronos,że zamieszczone tam zdjęcia diametralnie różnią się od zamieszczonego. Polskie słodkie wody dają pod wodą wyraźny zielony odcień. Tutaj woda jest kryształowo czysta. Dlatego sądzę ,że jest to fotomontaż.
Napisano

Dla przykładu załączam zdjęcie znalezionej łodzi jednopiennej. Polskie jezioro , głębokość 15m. Fotografia wykonana w świetle zastanym, czyli aparat został ustawiony na statywie, włączony został samowyzwalacz. Oświetlenie lampowe nie pozwalało na zrobienie w takich warunkach podobnego zdjęcia.

Napisano

Cronos, proszę poczytaj Magazyn Nurkowanie nr12 /2005 http://www.nurkowanie.v.pl/index.php?idn=n_lJNwN8i2ADkfVrPvITn23q5&s=31&c=4135&c2=4135&id=4135

• 2 years later...
Napisano
Trochę to musztarda po obiedzie, ale... to rzeczywiście fotomontaż. Potrzebowałem zdjęcia zatopionego T34 a te, które miałem się nie nadawały - wykorzystałem zdjęcie czołgu z Pniewa (PGR Kaława). Zatopiony rzeczywiście jest zarośnięty na zielono. Montaż zrobiłem w programie Gimp.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie