Skocz do zawartości

Może kogoś to zainteresuje

Mic112

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
mieszkam niedaleko tej okolicy i wierzcie że do tej pory malo kto głośno mówi tu o tej zbrodni pomimo upływu czasu i zmian w kraju strach nadal skutecznie zamyka usta ludziom
Napisano
być może mówili coś w było nie minęło nie jestem z tym programem na bieżąco ale na pewno coś powiedzą panowie mieli kamerę;)
Napisano
Z całym szacunkiem ale program tego pana za bardzo w konwencji przypomina znana z TVN strefe 11.
Jak czytam albo słyszę że Pii, pii, pii - piszczał co chwila wykrywacz metali w rękach geologa, Roberta Kmiecia.
- To mogą być guziki z żołnierskich mundurów albo łuski po pociskach, którymi dobijano rannych - tłumaczył Adam Sikorski z TVP3 z Lublina."

To kurde miałbym z samych łusek czy guzików ciężarówkę za jednym wyjściem w teren. Co to za amatorka wogóle jest? założenie z góry czym są sygnały pod cewką, czym są wskazania georadaru, i od kiedy to zwłoki mineralizują glebę? Facet ma sygnał pod cewką a nie może nawet grzebnąć łopatą by zobaczyć czy to kapsel czy guzik?

Z całym szacunkiem ale TAKIE prowadzenie poszukiwań, Takie artykuły i takie prowadzenie programu robi więcej szkody niż pożytku. PO prostu za rok temat się przeje, widownia spadnie a panowie poszukają następnej kury znoszącej złote jajka i w dupie będa mieli fakty.

Czas zdać sobie sprawę, że może i Parowóz ma inne zdanie, może inni z nas zupełnie inne, ale jedno mamy wspólne. Wyjaśniać, ale wyjaśniać rzetelnie bez względu na modę i sezon ogórkowy. A ja bym sobie życzył by wyjaśniać bez emocji, i bez przemilczania tego co nie pasuje do koncepcji.
Napisano
no mam nadzieję że jakoś ta sprawa ruszy i coś się wyjaśni w końcu bawili tu kilka dni niestety potem gdzieś ich wcięło ale mam nadzieję że wrócą jeśli nie oni to ktoś inny w ostateczności sam wezmę łopatę i pójdę trochę pokopać;)
Napisano
z tymi tankietkami zakopanymi koło zamku też... idzie tyraliera z wykrywkami, ok. Między drzewami jest dość spory sygnał. A drzewka się zgadzają z mapką" narysowaną przez wywiad AK. I co? I wrócimy cholerawiekiedy bo pozwolenia nie ma, nawet łopaty wbić nie można. Dobrze, że redaktora Sikorskiego się przyjemnie słucha, ale program też za krótki...
OK, zamek=zabytek, spoko.. ale po co pokazywać łatwy łup jakimś podejrzanym typkom? Przyjdą dzień po kręceniu programu i za tydzień będzie ebay pełny części polskiego TKS czy tam TK3.

A właściwie wykopali już te tankietki?
Napisano
hehe! Byłem tam, widziałem mapkę i po mojemu za cholerę nie pasowała do tego terenu. Bardziej pasuje do innego zamku w okolicy ale to już inna historia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie