Skocz do zawartości
  • 0

Proszę o ID ciekawej Klamry

mortinez

Pytanie

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
O jak mnie wk....... pytanie czy jest cos warta Pewnie ze jest ma wartosc jak kazdy wykopek dlatego zadnego jeszcze osobiscie wykopanego nie sprzedalem
Napisano
hehehe.. pewnie ze pytanie bez sensu ... jak chcesz wiedzieć ile jest warta to ja sobie wystaw na jakimś serwisie aukcyjnym.....powiem inaczej jesteś kolego leniem patentowanym !! nie udzielam takim osobom żadnej pomocy...znasz sie na internecie umiesz wstawić fotkę to wystarczy trochę ruszyć mózgownica i poszukać a nie liczyć na to że ktoś inny za ciebie to odwali !!! niestety takich ludzi jak Ty jest coraz więcej...chylę czoła ku tym starszym czasom kiedy wiedzę zbierało się latami z różnych źródeł..a nie miało się ją podaną na tacy i jeszcze nie potrafi się z tego skorzystać !!! niestety większośc ludzi jest tu politycznie poprawna i nikt ci tego jeszcze nie wygranął ..także następnym razem wykaż trochę samodzielności i pomyśl....
ps.kol.Obert nie wolno zbierać wszystkiego to nie wskazane ..w końcu ilez mozna miec tych samych sztuk:)
pozdro!
ps.przepraszam za liczne blędy ale ja także jestem czasem leniwy:)
Napisano
Ile jest warta? To zależy. Bo jak ją dostałeś,ukradłeś,kupiłeś za wino, to jest tyle warta ile Ci zapłacą na alledrogo. A jeśli ją sam wykopałeś to ma najwyzszą wartość. Wartość sentymentalną. Pozdrawiam. dago2
Napisano
Tuna chcesz zabrać swoją wiedźę do grobu? Jest to niepoprawne:)
Chłopak znalazł(może pierwszą)klamrę i się pyta. Po czym ma poznać, że to carska i z I wojny? Po to ma forum.
Wystarczy odpowiedzieć carska klamra, I wojna, szukaj w necie"
Jak nie znajdzie to wtedy można jechać za lenistwo.

Identyfikujcie, Wasza pomoc jest bardzo potrzebna.Nie bądzcie samolubni". Rozumiem, że niektórzy zdobywali wiedzę w wielkich trudach, ale przekazywanie tej wiedzy powinno dawać satysfakcję i pomaga w zachowani historii/pamięci.

Troszkę przesadziłem;)
Pozdro.
Napisano
Karpik zgodzę się ze trzeba sobie pomagać...ale po czym poznać ze to klamra carska?? po prostu wystarczyło uważać na lekcjach historii lub nie wyrzucać starych podręczników od w/w przedmiotu :) Internet pozbawił część ludzi czegoś co sprawia kolejną radość (oprócz samego znalezienia) to samodzielna identyfikacja przedmiotów ...pamiętam sam długie wieczory spędzone na poszukiwaniu w katalogach, książkach informacji na temat pierwszych rzeczy jakie wykopywałem-i nie wspominam tego okresu źle..wręcz przeciwnie !!.najważniejsze w tej ranży" to dużo oglądać i zapamiętywać ...:) .to nie tak że ktoś chce zabrać wiedzę do grobu :) tylko pytania należy też umiejętnie zadawać :)
pozdrawiam!
Napisano
Koledzy ale takie pomaganie początkującym kolegom rozwija własną wiedzę. Wiele razy gdy próbowałem rozwikłać jakąś zagadkę z Identyfikacji" i szukałem odpowiedzi dowiadywałem się mnóstwo ciekawych rzeczy a i spotykałem fachowców, którzy bez oporu dzielili się informacjami. Tak więc apeluję: Bądźcie tolerancyjni wobec początkujących i dzielcie się wiedzą! :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie