pioniu73 Posted September 29, 2007 Author Posted September 29, 2007 Witam kolegów ....znalazłem dzisiaj taką odznakę...chyba od czapki...próbowałem dojść sam co to takiego lecz niestety otwierają mi się same strony niemieckie ...a ja ni w ząb po germańsku .....proszę o pomoc....co to jest?
MK Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Z tyłu masz napisane:Własność A.R.B. "Solidarność (Solidarität)"Ta S" z przodu najpewniej pochodzi właśnie od słowa Solidarność.a tu wpinka:http://www.dhm.de/sammlungen/alltag2/abzeichen/a81_22.html
Rahirha Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 Cześć. Mam prośbę do abcd" oraz MK" o parę słów na temat tej organizacji, gdzie działała i tak dalej ( niestety z niemieckim kiepsko u mnie)z góry dzięki i pozdrawiam.
pioniu73 Posted September 29, 2007 Author Posted September 29, 2007 Witam kolegów ....znalazłem dzisiaj taką odznakę...chyba od czapki...próbowałem dojść sam co to takiego lecz niestety otwierają mi się same strony niemieckie ...a ja ni w ząb po germańsku .....proszę o pomoc....co to jest?
Rahirha Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Cześć. Super strzał masz niezłego farta niestety nie jestem w stanie powiedzieć co to za odznaka nie widziałem takiej wcześniej. Masz ciekawe miejscówki. Pozdrawiam i powadzenia.
Question
pioniu73
Witam kolegów ....znalazłem dzisiaj taką odznakę...chyba od czapki...próbowałem dojść sam co to takiego lecz niestety otwierają mi się same strony niemieckie ...a ja ni w ząb po germańsku .....proszę o pomoc....co to jest?
8 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.