pioniu73 Napisano 29 Wrzesień 2007 Autor Napisano 29 Wrzesień 2007 Witam kolegów ....znalazłem dzisiaj taką odznakę...chyba od czapki...próbowałem dojść sam co to takiego lecz niestety otwierają mi się same strony niemieckie ...a ja ni w ząb po germańsku .....proszę o pomoc....co to jest?
MK Napisano 29 Wrzesień 2007 Napisano 29 Wrzesień 2007 Z tyłu masz napisane:Własność A.R.B. "Solidarność (Solidarität)"Ta S" z przodu najpewniej pochodzi właśnie od słowa Solidarność.a tu wpinka:http://www.dhm.de/sammlungen/alltag2/abzeichen/a81_22.html
Rahirha Napisano 30 Wrzesień 2007 Napisano 30 Wrzesień 2007 Cześć. Mam prośbę do abcd" oraz MK" o parę słów na temat tej organizacji, gdzie działała i tak dalej ( niestety z niemieckim kiepsko u mnie)z góry dzięki i pozdrawiam.
pioniu73 Napisano 29 Wrzesień 2007 Autor Napisano 29 Wrzesień 2007 Witam kolegów ....znalazłem dzisiaj taką odznakę...chyba od czapki...próbowałem dojść sam co to takiego lecz niestety otwierają mi się same strony niemieckie ...a ja ni w ząb po germańsku .....proszę o pomoc....co to jest?
Rahirha Napisano 29 Wrzesień 2007 Napisano 29 Wrzesień 2007 Cześć. Super strzał masz niezłego farta niestety nie jestem w stanie powiedzieć co to za odznaka nie widziałem takiej wcześniej. Masz ciekawe miejscówki. Pozdrawiam i powadzenia.
Pytanie
pioniu73
Witam kolegów ....znalazłem dzisiaj taką odznakę...chyba od czapki...próbowałem dojść sam co to takiego lecz niestety otwierają mi się same strony niemieckie ...a ja ni w ząb po germańsku .....proszę o pomoc....co to jest?
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.