Skocz do zawartości

Dzisiejsze 3,5 godziny ciężkiej orki...

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 218
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Kolega widzę, że nie wie co to znaczy ciężka orka, cieżka orka jest wtedy kiedy miejsce się wspaniale zapowiada, chodzi się 12 godzin, i nic się nie znajduje oprócz śmieci, i pozostałości po smakoszach win, wtedy się można załamać, i powiedzieć że to była ciężka orka;);););)

PozdrO

Fakt, chociaż nie wiadomo jak długo widział te moje strony ;)
w każdym razie stan nienajgorszy i produkcja pewnie z lat `30 XXw..
o dziwo dopiero dwa takie trafiłem tutaj, w porównaniu do liczby miedzianych to spora niedowaga.

Widzew powiadasz..? do Łodzi niedaleko miał medalik ;)
zdrów!!

• 1 month later...
Kolega martian miał całkiem dobry dzień. Ja jestem początkującym w tym hobby i wprawdzie z mazowieckiego ale zdecydowanie bliżej Warszawy - Nadarzyn. Na razie mogę pochwalić się głównie polmoskami, kapslami od coli czy piwa i całkiem dużym zbiorem folii po różnych opakowaniach i puszkami po piwie. Podkowę właśnie dzisiaj znalazłem, właściwie to jej połówkę i jakąś pancerną żarówkę z 1975 220V 40W a obok niej coś co chyba jest kondensatorem a może zapalnikiem? I nawet żadnego PRL-u :-( O przepraszam 10 gr :-) W sobotę pędzę na pola młochowskie. Mam do dyspozycji 4 hektary u znajomego i...nadzieję, że znajdę jakieś monetki.

Do kolegi avast .Widzę że dobrze obrobiłem przez te długie lata Nadarzyńskie pola skoro tylko folia i żarówki wychodzą :):):)Młochów to lipa ,pomyśl bardziej op Krakowianach.Sorry martian za wcinkę, ale krajan się trafił . Pozdro...

kokesh - Stara Wieś to takie peryferia pól młochowskich od gierkówki w prawo. Pokopię tam w sobotę u znajomka na polu. Zobaczymy. Tylko nie kracz i nie osłabiaj mnie :-)Tę żarówkę ( P 220-240V 15W )i COŚ całkiem niedaleko niej znalazłem na polu ze 400 m od Komorowskiej w stronę Paszkowa (teraz Maximusa) Zamieszczę z fotką na ID pod hasłem Kondensator? Przetrzebiłeś nam tę naszą gminę :-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie