YARD Napisano 25 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2007 Witam, ok. godz.11 , 500m od wsi Jasień , miedzy Kościanem a Czempiniem, spadł włoski samolot szkolny.Załoga Włoch i Polak, ratowali się na spadochronach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YARD Napisano 25 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2007 Przed godz. 11, nad okolicą krążył na wys. ok.1000m, samolot, póżniej mieszkańcy okolicy usłyszeli huk i widać było chmure dymu.Po paru minutach Straż Poż. i Policja z Kościana i Czempinia była na miejscu.Chwile potem nad okolicą przeleciał na wys. mniejszej niż 500m przeleciał chyba SU-22 . Chopaki z Powidza szukali Włocha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YARD Napisano 25 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2007 Ja byłem ok. godz.15, teren ogrodzony i pilnowany przez żoł. z Krzesin ,Policje i strażaków.Była już TVP i TVN ,aa...i ŻW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YARD Napisano 25 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2007 Niestety bliżej niemożna było podejść.Szczątki samolotu leżały w prostokącie o wym. ok. 250 na 600m.Teren ogrodzony taśmą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YARD Napisano 25 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2007 Śmig. TVN24 krążył chyba 15min i filmował.Nad Wielkopolską odbywały się ćwiczenia lotnicze (Włoski Tancerz?) , latała ekipa z Powidza.Jeden ancerz" nie wrócił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YARD Napisano 25 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2007 Fotka pilota i opis: http://elka.fm//index.php?option=com_content&task=view&id=19644&Itemid=79 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 25 Wrzesień 2007 Share Napisano 25 Wrzesień 2007 Temat dla poszukiwaczy metali kolorowych lub dla innych TVN-24Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YARD Napisano 25 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2007 Cytat:Problemy z silnikiem były powodem katapultowania się dwóch pilotów włoskiego samolotu wojskowego typu AMX w okolicach miejscowości Jasień koło Czempinia (Wielkopolskie) - poinformował rzecznik Sił Powietrznych mjr Wiesław Grzegorzewski. Piloci wyszli ze zdarzenia bez szwanku - trafili jednak na badania do szpitala. Maszyna spadła na ziemię ok. godz. 11.10. Samolot pilotował Włoch, towarzyszył mu pilot z Polski. Samolot nie poczynił żadnych szkód - spadł kilkaset metrów od zabudowań. Okoliczności zdarzenia wyjaśni komisja do spraw badania wypadków lotniczych Włoski samolot szkolno bojowy brał udział w ćwiczeniach włoskich sił powietrznych "Italian Dancer, które trwały w bazie lotniczej w Powidzu. W ramach wymiany eskadr do 33. Bazy Lotniczej w Powidzu przyleciało 8 statków AMX Włoskich Sił Powietrznych. Według informacji Sił Powietrznych, Włosi wykonywali wspólne loty z pilotami 7. Eskadry Lotnictwa Taktycznego na poligon Nadarzyce z użyciem bomb Mk82, działek i ćwiczebnych bomb naprowadzanych laserem. Cel szkolenia to doskonalenie NATO-wskich procedur przygotowania do lotów i prowadzenia misji w powietrzu, a także wymiana lotniczych doświadczeń. Szkolenie trwa do 28 września." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 25 Wrzesień 2007 Share Napisano 25 Wrzesień 2007 a co z tymi mk 82?zrzucili czy spadli razem z nimi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 27 Wrzesień 2007 Share Napisano 27 Wrzesień 2007 a tu mamy AMX-a http://www.metacafe.com/watch/629824/amx_military_jet_unauthorized_low_level_flight_on_field/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 27 Wrzesień 2007 Share Napisano 27 Wrzesień 2007 Jak mają takich kozaków pilotów to nic dziwnego, że spadają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 27 Wrzesień 2007 Share Napisano 27 Wrzesień 2007 Ocho już się zaczyna- jeszcze komisja dobrze się nie wgryzła w temat a ty zelig już wiesz że to nie był prawdziwek tylko kozak heheheh-pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paracel Napisano 28 Wrzesień 2007 Share Napisano 28 Wrzesień 2007 Yarrd masz może więcej fotek?na jednej sie odnalazłem - fajna pamiatka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 28 Wrzesień 2007 Share Napisano 28 Wrzesień 2007 paracel a to koledzy -tych co widać jak sądzę to ci nie przekopiują ? u was to każdy się boi drugiego ? czy jak ? :):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 28 Wrzesień 2007 Share Napisano 28 Wrzesień 2007 Huk ty prowokatorze :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 28 Wrzesień 2007 Share Napisano 28 Wrzesień 2007 woytas wejdź na odkrycia i przerzuć wątek o szczątkach dzieci carskich na towarzyskie –bo się pomyliłem :):):)–pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paracel Napisano 28 Wrzesień 2007 Share Napisano 28 Wrzesień 2007 jakich kolegów masz na mysli huk?ja sobie siedzę i spokojnie piję kawę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YARD Napisano 28 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2007 Witam ,no to jeszcze jedna fotka z Jasienia [nie moja].Miła pani Żołnierka" :)Paracel" fotki wysłałem na e-maila.Lepsze fotki tylko na galeri Elka"!! [to była reklama] :)Yard Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paracel Napisano 29 Wrzesień 2007 Share Napisano 29 Wrzesień 2007 dziękuję Yardodebrałemp.s była tam jeszcze jedna fajna mundurowa z komisji badań wypadków lotniczychzdziwiłem sie że tam babki pracują :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.