Skocz do zawartości
  • 0

Runy na kamieniu

Kazik.S

Pytanie

Napisano

Witam. Kilka dni temu bedąc na grzybach (okolice Koszalina) znalazłem kamień (zbieram ciekawe kamienie do ogrodu), gdy go podniosłem zobaczyłem na nim takie oto runy. Ta swastyka to jakby na dużą nałożył ktoś mniejszą. Jak myślicie czy to jest faszystowskie czy starszę?, Co te runy mogą oznaczać? Dodam, że leżał on na skraju wzniesienia daleko od jakiej kolwiek ścieżki.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
To mogą by stare czasy kiedy wiatrak przez pedałow z lambdy nie był jeszcze kojarzony z III rzeszą
tak to napewno tak było.
a kamień ładny i nie duży sam bym taki sobie przytachał.
Napisano
Ostania to nie runa, to grecka lambda" - jest takie stowarzyszenie Lambda" skupiające tych, no...kochających inaczej, co otwiera duże pole do interpretacji w połączeniu ze swastyką - pamiętajcie za co zginął Roehm w oc długich noży"
Napisano
Bez przesady Horst. Wówczas obóz HJ musiałby być pod niemal każdym blokiem, każdym stadionem piłkarskim, sklepem... :))))
Nasi tam byli! Poszukałbym szkła w niedalekiej odległości tegoż obozu :)
Napisano

Witam. Kilka dni temu bedąc na grzybach (okolice Koszalina) znalazłem kamień (zbieram ciekawe kamienie do ogrodu), gdy go podniosłem zobaczyłem na nim takie oto runy. Ta swastyka to jakby na dużą nałożył ktoś mniejszą. Jak myślicie czy to jest faszystowskie czy starszę?, Co te runy mogą oznaczać? Dodam, że leżał on na skraju wzniesienia daleko od jakiej kolwiek ścieżki.

Napisano
No telefon komórkowy też chyba wyrzucę:
http://www.pcworld.pl/news/116406.html
Zdrowie jednak najważniejsze!

PS. Kazik wie gdzie i nie powie. Przynajmniej ja bym nie powiedział :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie