Skocz do zawartości

Coś interesującego

oleq

Rekomendowane odpowiedzi

Witam
Z wykrywką chodze juz dwa lata z różnymi efektami od jakiegos czasu interesują mnie bardziej monety chciałem więc założyć nowy wątek który pomoże nam w poszukiwaniu tych pieknych pamiątek z przeszłości. Wiem że na forum istnieje już wiele postów odnośnie tego gdzie szukać jak szukać ale wydaje mi się że te informacje nie wystarczą do tego aby cieszyć się owocami każdej wyprawy. Jak to nie jeden kolega mawia że na każdym polu jest jakaś moneta owszem jest ale często jest to PRL lub jakis grosz przedwojenny czy inna moneta bez większej wartości (pomijam oczywiście fakt że każde znalezisko jest dla nas jakimś skarbem)często wracając z wyprawy jesteśmy wyczerpani a efekty mizerne i chyba nie jeden kolega się ze mna zgodzi. Ale do czego zmierzam, chciałbym aby każdy kto znalazł jakieś sreberko" bo chyba takie nas najbardziej kręcą umieścil miejsce w jakim je znalaz może po jakimś czasie będzie można wywnioskować gdzie najlepiej szukać srebrnych i złotych monet. Pozdrawiam i umieszczam swoj przykład jako pierwszy.

4szt. po 10 FILLER (1893r, 1895r, 1909r,) + kilka przedwojennych groszy w jednym miejscu zaraz obok ruin przedwojennej leśniczówki.

To narazie wszystkie moje sreberka" prosze innych o wzbogacanie statystyki PZDR.

Czyli trzeba szukać monet w miejscach ,w których coć sie kiedyś działo.Stare mosty,kapliczki,trakty,kaplice,młyny wodne i inne.Kwestia jeszcze pozwolenia na wejście na taką miejscówkę.Jak to wyglada u was,jeśli nie ma własciciela to wchodzicie a dziko"?Czy sobie odpuszczacie?Prosze o wypowiedzi.

Masz rację @Terenowiec69!!! Monet należy szukać w miejscach kiedyś często uczęszczanych przez ludzi. Wtedy jest duża szansa trafienia czegoś fajnego. Ja zazwyczaj wchodząc na pole(bo tam najczęściej szukam monet) nie szukam właściciela pola aby zapytać o pozwolenie. No chyba że ktoś się pojawi to podchodzę zagadać, często dostaje jeszcze wskazówki gdzie kopać. Raz zostałem tylko wyzwany od złodziei i pogoniony. Życzę powodzenia w poszukiwaniach!!!

Również szukam na polach ,a co kontaktów z właścicielami rozmawiam w przypadkach jak sie pojawiają zwłaszcza teraz gdy duży ruch maszyn na polach.Zazwyczaj sakramentalne dzień doberek" i czy tylko oreczka czy również jakiś zasiew będą robili bo w szkodę nie chće wchodzić.Jak druga strona miła to jeszcze zdradzi gdzie mozna kopać na poletku bo w Posen ruch okropny w tym względzie. ;)

I Ty wierzysz że ludzie pokażą swoje najlepsze i najbardziej interesujące fanty ? Powinieneś zmienić nazwę tego postu na np.,, pokarzmy śmieci do których nikt się nie przyczepi ''Smutne ,ale jakże prawdziwe w dzisiejszych czasach.Pozdro...

Właśnie dla rekreakcji pokemon. :)) A fanty rozsypuje na ziemi z powrotem aby inni nie musieli kopać za nimi ponownie i marnowac swój wolny czas . :))

Jakbyś biegał przez pole a za Tobą chłop z kłonicą też chyba w końcu byś się czegoś nauczył? Że gospodarzowi w szkodę się nie wchodzi. :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie