Skocz do zawartości

Bzura 2007

yama02

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 240
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Witam.

Jhaken z tego co piszesz widzę ze inaczej traktowano rekonstruktorów polskich i niemieckich.Wy mieliście nawet prysznice a niemcy mieli tylko jedną umywalke.A ja naiwny myślałem że na reko wszyscy są równi.No nic czasami i tak bywa.

Chciałbym serdecznie podziękować i pozdrawić wszystkich biorących udział w rekonstrukcji bitwy na BZURĄ 2007,a specjalnie GRH 51ppSK.

pozdrawiam
Napisano
Dodaliśmy drugą galerię z inscenizacji, praktycznie tylko strona niemiecka, ale zdjęcia godne polecenia. Galeria autorstwa lightfoot".

Link już był, ale żeby nie szukać wklejam raz jeszcze:

http://www.photo.reenacting.eu/v/AD1918_IIWS/bzura07/
Napisano
Okejos w sprawie kiedy i jak". A może to żona miała już dość, ze znowu zginąłeś" zamiast dostać się do niewoli i szybko wrócić do domu :-)))))))))
Napisano
Witam
A ja chciałem w imieniu całego naszego oddziału serdecznie podziękować kolegom z 3 Bastionu Grolman za wspólną walkę i super atmosferę. Dziękuję Michałowi Małemu", Albertowi, Góralowi i całej reszcie chłopaków. Dla nas to zaszczyt walczyć u Waszego boku.

Mirek Majkowski
PSRH X D.O.K.
Napisano
Okejos.
Piękne zdjęcie warte co najmniej srebrnej odznaki za rany. Wybacz, ale ja się swoimi obtarciami nie będę chwalił, bo niestety zdjęcia byłyby niecenzuralne.
Xantos
Proszę o kontakt na atyl@poczta.fm w sprawie jednego zdjęcia umieszczonego poniżej płonącej chaty.
Napisano
trzeba jednak unikac przejazdów kawalerii koło pojazdów.. my wiemy jak było, wy wiecie ale jak ktos z zagranicy popatrzy to powie ze znowu Polacy z szablami na czołgi
Napisano
Naprawdę nie wiesz?

Jeśli nie wiesz, to wyjaśniam, że jest to AK47 z łukowym magazynkiem (ten konkretny egzemplarz miał mięć magazynek bębnowy, ale okazał się on felernym), udający akustycznie Rkm wz 28.

Jeśli zaś nie wiesz, dlaczego na imprezach rekonstrukcyjnych w Polsce tak właśnie jest, to wyjaśniam, że bierze się to z niewielkiej liczby sprawnych Browningów wz 28 będących w legalnym posiadaniu polskich rekonstruktorów. Niewielka jest też ich liczba w ofercie firm wypożyczających broń.

Obawiam się, że liczby te niewiele różnią się od 0.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie