Skocz do zawartości

okolice Poznania vol.4

romkol

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 307
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam kolegów po fachu Do Sv na moje oko to szeląg z rygi ale nie wiem jak to z tym moim okiem jest:)ostatnio trafiła mi sie ciekawostka ....pruska pieczątka policyjna z miejscowosci Krostkowo (na fotce) udanych łowów pozdrawiam

Tak Ks. Warszawskie pierwszy raz taki guzik znalazłem ...ale żeby nie było za dobrze jest bez uszka:)dziwi mnie ten z kluczami (tego dla odmiany rozsadziło od środka :P)może ma ktoś z was jakiś pomysł skąd pochodzi?

Zimno sie robi chyba niedługo będzie przymusowy przestój w poszukiwaniach a tak ciągnie na pola ...:)

jest tu:
http://www.knopfsammler.de/main_index.html

Nummer / number : C_D0121
Ziviluniform / Civil
Deutschland / Germany
Wach und Schlieágesellschaft
weiss 24 ; 21 ; 18 ; 17mm
mehrfach vorh.
Tausch / Swap

W sobotę rano ma być -4 stopnie. Później jednak zrobi się o stopień cieplej, więc spoko luz! :)

Ja niestety nie będę miał transportu w weekend, więc pewnie będę siedział w domu. Poza tym, zapewne Twoja wykrywka jest już serwisowana PG, prawda ?

Kurcze dawno już nie byłem w terenie myślałem o niedzieli że gdzieś w końcu wyskoczę a tu w środę podnosiłem jakiegoś ajzola i coś mi w krzyżu strzeliło ból nie do zniesienia. Pojechałem do szpitala podejrzewają że mam coś z dyskiem
albo rwę kulszową, na razie łykam tablety i jestem uziemiony:(

Hehehe :) No niestety Focke, na mnie też trafiło i to w nowym sprzęcie, ale już do mnie wraca :) Całe szczęście że 2 sztuki w stajni" inaczej w weekend byłaby lipa :)
Do kieszeni wpadła mi: boratynka koronna, szeląg Augusta III Sasa, grosz Augusta III Sasa, 24 Einen Thaler 1782, 1/2 Grossus Boruss Merid 1797, 2 grosze 1938, 1 pfenning 1941, pierścionek i medalik :)
Sv za to znów zaszalał :) Gratulacje!
Pozdr.

Ano, ja tam też sezonu nie odpuszczam :) Przyszły weekend już niestety w rodzinne landy jadę, ale sprzęt zabieram i swoje miejscóweczki odwiedzę :)
Krzyż Erinnerungskreutz Fur die Kampfer von Koniggratz 1866, jeszcze takiego w kolekcji nie mam :) Gratulacje!

Witam!
Powiedzcie mi panowie -Jak tu nie pic po tych waszych wypadach;)
Gratuluje wszystkim udanego weekendu!
Ja również sezonu nie zamykam i w tygodniu lecę na leśniczówkę,potem na pole koło starej wiochy.
Tylko kilof teraz na pole trza brać bo przebić się przez 5 cm.jakoś trzeba;)
Pozdr.281

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie