Skocz do zawartości
  • 0

dzisiejsze trafienie

wojpo7

Pytanie

Napisano

prosze o identyfikacje kilku przedmiotów oraz porade.

dzis wyskoczyły dwie klamerki - nie wiem czy sie smiac czy płakac. jak je mozna wyczyscic?

drugi przedmiot - długosc całkowita 55 cm - od czego jest?

trzeci rakietnica - jakiej produkcji?

19 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
a jaka jest szansa że po zastosowaniu elektrolizy klamerki będa jakoś mozliwie wyglądać? czy są na tyle zniszczone że spisać je tylko na straty czy nie? poza tym nigdy nie robiłem elektrolizy i nie bardzo się na tym znam - jaki jest najprostrzy sposób domowej elektrolizy?
Napisano

Witam raczej wątpię żebyś osiągnął ciekawy wynik,po elektrolizie( w tym przypadku) zobacz moje ,były w podobnym stanie jak twoje,jedna jest po elektrolizie.Strzałką zaznaczyłem
dziurę na wylot.Warto się zastanowić,czy opłaci się je robić pozdrawia.

Napisano
nigdy nie robiłem elektrolizy - ale musi być ten pierwszy raz

dzięki za info dotyczace rakiernicy.

co do klamerek to znalazłem je w kupie.mam madzieję że da się z nimi jeszcze coś zrobić.

a co do przedmiotu drugiego to czekam na wasze spostrzeżenia
Napisano
Witam. dzięki za uwagę ale chyba jednak spróbuję tzn. zaryzykuję. to moje pierwsze dlatego chciałbym spróbować.pozdrawiam
Napisano
Po zelektrolizowaniu metal można zakonserwować ,ja osobiście konserwuję lakierem do włosów(łatwo go później usunąć)pozostawiając rdzę pozwolisz im dalej gnić.Elektroliza nie robi wżerów w stali a jeśli są pod rdzą wżery na wylot to trudno :)
Napisano

prosze o identyfikacje kilku przedmiotów oraz porade.

dzis wyskoczyły dwie klamerki - nie wiem czy sie smiac czy płakac. jak je mozna wyczyscic?

drugi przedmiot - długosc całkowita 55 cm - od czego jest?

trzeci rakietnica - jakiej produkcji?

Napisano
czyli zaraz po elektrolizie mam to spryskac jakimś lakierem - jesli chodzi o moje klamerki to raczej nie wydaje mi się że wżery są na tyle duże aby były dziury.

mam jeszcze jedno pytanko - elektrolize bedę próbował robic w poniedziałek - jak długo klamerku mają być poddawane temu zabiegowi i czy ktos ma jakies bardziej prostrze metody na elektrolize ponieważ na necie znalazłem kilka jednak nie wiem który jest najlepszy - chodzi mi o roztwory ( soli, kreta itp.)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie