wojpo7 Napisano 14 Wrzesień 2007 Autor Napisano 14 Wrzesień 2007 prosze o identyfikacje kilku przedmiotów oraz porade.dzis wyskoczyły dwie klamerki - nie wiem czy sie smiac czy płakac. jak je mozna wyczyscic?drugi przedmiot - długosc całkowita 55 cm - od czego jest?trzeci rakietnica - jakiej produkcji?
fanatyk6 Napisano 14 Wrzesień 2007 Napisano 14 Wrzesień 2007 Ja bym powiedział, że radziecka wz.44 bodajże...
wojpo7 Napisano 15 Wrzesień 2007 Autor Napisano 15 Wrzesień 2007 Małe nie domówienie - pisząc kupa" miałem na myśli że leżały razem a nie kupa jako odchody.
wojpo7 Napisano 15 Wrzesień 2007 Autor Napisano 15 Wrzesień 2007 a jaka jest szansa że po zastosowaniu elektrolizy klamerki będa jakoś mozliwie wyglądać? czy są na tyle zniszczone że spisać je tylko na straty czy nie? poza tym nigdy nie robiłem elektrolizy i nie bardzo się na tym znam - jaki jest najprostrzy sposób domowej elektrolizy?
slapek Napisano 15 Wrzesień 2007 Napisano 15 Wrzesień 2007 Witam raczej wątpię żebyś osiągnął ciekawy wynik,po elektrolizie( w tym przypadku) zobacz moje ,były w podobnym stanie jak twoje,jedna jest po elektrolizie.Strzałką zaznaczyłem dziurę na wylot.Warto się zastanowić,czy opłaci się je robić pozdrawia.
wojpo7 Napisano 14 Wrzesień 2007 Autor Napisano 14 Wrzesień 2007 to jaka ta rakietnica niemiecka czy radziecka
Rahirha Napisano 14 Wrzesień 2007 Napisano 14 Wrzesień 2007 Popieram * fanatyk6* radziecka wz.44. Pozdrawiam ( ładne trafienie)
wojpo7 Napisano 14 Wrzesień 2007 Autor Napisano 14 Wrzesień 2007 nigdy nie robiłem elektrolizy - ale musi być ten pierwszy raz dzięki za info dotyczace rakiernicy.co do klamerek to znalazłem je w kupie.mam madzieję że da się z nimi jeszcze coś zrobić.a co do przedmiotu drugiego to czekam na wasze spostrzeżenia
wojpo7 Napisano 15 Wrzesień 2007 Autor Napisano 15 Wrzesień 2007 Witam. dzięki za uwagę ale chyba jednak spróbuję tzn. zaryzykuję. to moje pierwsze dlatego chciałbym spróbować.pozdrawiam
1000WATT Napisano 15 Wrzesień 2007 Napisano 15 Wrzesień 2007 Po zelektrolizowaniu metal można zakonserwować ,ja osobiście konserwuję lakierem do włosów(łatwo go później usunąć)pozostawiając rdzę pozwolisz im dalej gnić.Elektroliza nie robi wżerów w stali a jeśli są pod rdzą wżery na wylot to trudno :)
wojpo7 Napisano 14 Wrzesień 2007 Autor Napisano 14 Wrzesień 2007 prosze o identyfikacje kilku przedmiotów oraz porade.dzis wyskoczyły dwie klamerki - nie wiem czy sie smiac czy płakac. jak je mozna wyczyscic?drugi przedmiot - długosc całkowita 55 cm - od czego jest?trzeci rakietnica - jakiej produkcji?
Kiler Napisano 15 Wrzesień 2007 Napisano 15 Wrzesień 2007 To ze lezaly w kupie, spowodowalo ze sa w takim stanie. Kupa zawiera substancje zrace. Najbardziej agresywne sa kupy kurze.
wojpo7 Napisano 15 Wrzesień 2007 Autor Napisano 15 Wrzesień 2007 czyli zaraz po elektrolizie mam to spryskac jakimś lakierem - jesli chodzi o moje klamerki to raczej nie wydaje mi się że wżery są na tyle duże aby były dziury. mam jeszcze jedno pytanko - elektrolize bedę próbował robic w poniedziałek - jak długo klamerku mają być poddawane temu zabiegowi i czy ktos ma jakies bardziej prostrze metody na elektrolize ponieważ na necie znalazłem kilka jednak nie wiem który jest najlepszy - chodzi mi o roztwory ( soli, kreta itp.)
Pytanie
wojpo7
prosze o identyfikacje kilku przedmiotów oraz porade.
dzis wyskoczyły dwie klamerki - nie wiem czy sie smiac czy płakac. jak je mozna wyczyscic?
drugi przedmiot - długosc całkowita 55 cm - od czego jest?
trzeci rakietnica - jakiej produkcji?
19 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.