slapek Napisano 11 Wrzesień 2007 Autor Napisano 11 Wrzesień 2007 Witam czy ktoś może mi powiedzieć co to jest?jakiś klucz?
slapek Napisano 1 Październik 2007 Autor Napisano 1 Październik 2007 Witam sugestia klucza do hydrantu wydaje mi się nietrafiona,ponieważ znalazłem go w lesie,skąd do naj bliższego hydrantu współcześnie jest około 15 km,a w czasie gdy został zgubiony to było pewnie z 30 km.Trudno mi sobie wyobrazić że ktoś idzie na grzyb z kluczem do hydrantu :):):).-vfr800-twoja sugestia może być prawidłowa,to może być szczęka od ściągacz.Dzięki wszystkim za pomoc.
karpik Napisano 11 Wrzesień 2007 Napisano 11 Wrzesień 2007 Moją propozycją jest zamknięcie do drzwiczek pieca(kaflowego)?Pozdro.
ZUBIKED Napisano 11 Wrzesień 2007 Napisano 11 Wrzesień 2007 Moja propozycja : klucz na bank Kiedyś miałem taki w komplecie rowerowym.Ale i podobny widzalem do zaplnikow !Pozdrawiam !
nunki Napisano 11 Wrzesień 2007 Napisano 11 Wrzesień 2007 Jest to tzw,klucz hakowy.Są one w różych przedziałach rozmiarowych.Są i były stosowane/głównie w armiach/ do dokręcania specjalnych śrub np.połączeń metalowych rur przy silnikach czołgowych,samolotowych itp.Służyły także do dokręcania zapalników.Pozdrawiam.
nunki Napisano 1 Październik 2007 Napisano 1 Październik 2007 Slapek,klucze hakowe z pazurem/zobacz w google klucz hakowy z pazurem"-tu są nowoczesne/ były i są stosowane często w sprzęcie ciężkim.Zapytaj czołgistów.POZDRAWIAM.
slapek Napisano 2 Październik 2007 Autor Napisano 2 Październik 2007 witam panowie -bingo- to jest klucz hakowy z pazurem pozdrawiam i dzięki za pomoc.
slapek Napisano 11 Wrzesień 2007 Autor Napisano 11 Wrzesień 2007 W sieci znalazłem taki przybornik do MG w komplecie jest podobny klucz,chociaż mój wydaje siębyć większy pozdrawiam.
vfr800 Napisano 28 Wrzesień 2007 Napisano 28 Wrzesień 2007 Ojjj!Otwór na końcu klucza" sugeruje ,że jest to jedno z ramion ściągacza (np. łożysk) Przeważnie tych ramion bywa trzy.
Pytanie
slapek
Witam czy ktoś może mi powiedzieć co to jest?jakiś klucz?
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.