Skocz do zawartości

Odresaurowywanie panzerfausta i odróźnianie 80 i 60 na oko

skolcio

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!

Mam dwie gorące prośby do do Was:

1. Potrzebuje planów panzerfausta albo jakiś dobrych zdjęć.
Wpadł mi wręce dobry egzemplarz i chciałbym się nim zająć więc proszę o Waszą pomoc.

2. Jak odróźnić panzerfausty 60 i 80 na oko?
Mam pewne info. Że chyba róźnią się wyglądem celownika i spustu ale nie wiem czy jest to prawda jak sądzicie?
Napisano
Dziękuję za plan teraz wiem że mam setke. Ale chyba byly tez 80 tak mi sie zdaje. Poza tym w tekscie ćos jest o tym wspomniane ale najważniejszy był plan i zdjęcia teraz moge już się za niego zabrać jak skończe wkleje fotki.

Dzięki!

Pozdr.
Napisano
Jak odróźnić panzerfausty 60 i 80 na oko?
Mam pewne info. Że chyba róźnią się wyglądem celownika i spustu ale nie wiem czy jest to prawda jak sądzicie?"
Nie, nie jest to prawda. Pzf 60 m i Pzf 100 m są w zasadzie identyczne. Pomijając różnice w opisach celownika i naklejkach ;-) różnią się zatrzaskiem głowicy (poprzeczny na trzonie pocisku w 60, podłużny na głowicy w 100) i miejscem, w którym znajduje się na spodzie rury śruba blokująca ładunek miotający - w 60 jest ona na wprost spłonki inicjującej, w 100 ~w połowie odległości między mechanizmem spustowym a tylnym końcem rury.

Ale chyba byly tez 80 tak mi sie zdaje."
Nie było - za to Pzf 60 m miał najwyższy przeziernik celownika na 80 m właśnie.

Pzdr

Grzesiu
  • 3 weeks later...
Napisano
Widzę że nikt nie piszę o jakiś błędach, czy to znaczy że ich nie popełniłem?

Proszę Was napiszcie czy coś zrobiłem źle, muszę to wiedzieć i mieć pewność a jeśli ktoś sądzi że, zrobiłem wszystko ok to też niech napisze

Pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie