kapral82 Posted September 9, 2007 Author Posted September 9, 2007 Wpadła mi w rece taka oto drewniana skrzynka,najprawdopodobniej amunicyjna.Ale interesuje mnie to czy jest to niemiecka skrzynka z okresu 2 wojny św?Czy Polska po wojenna?Za wszelkę pomoc z góry dziękuje...
matrix14xxx Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Były w niej 2 puszki po 1362 szt.amunicji do kałasznikowaw czasach LWP.Pozdrawiam
kapral82 Posted September 9, 2007 Author Posted September 9, 2007 Wpadła mi w rece taka oto drewniana skrzynka,najprawdopodobniej amunicyjna.Ale interesuje mnie to czy jest to niemiecka skrzynka z okresu 2 wojny św?Czy Polska po wojenna?Za wszelkę pomoc z góry dziękuje...
Catadero Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Na 100% polska powojenna.Takich okrągłych stempelków odbioru technicznego używano chyba do lat siedemdziesiątych XXw.
kapral82 Posted September 9, 2007 Author Posted September 9, 2007 Przy okazji może ktoś wie od czego mogą byc te liście dębu???
Question
kapral82
Wpadła mi w rece taka oto drewniana skrzynka,najprawdopodobniej amunicyjna.Ale interesuje mnie to czy jest to niemiecka skrzynka z okresu 2 wojny św?Czy Polska po wojenna?Za wszelkę pomoc z góry dziękuje...
14 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.