Skocz do zawartości

Kolejny kolekcjoner wpadł w Józefowie ...

szendzielarz z.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam.Powiedzcie mi prosze co zmusza ludzi do trzymania sprzętu" w domu.Mieszkam w kraju gdzie głupiej wiatrówki bez gwintu sie nie dostanie , bo to broń.W Polsce można sobie postrzelać do puszek bez problemu (z wiatrówki i tego fikuśnego sprzęciku do airsoftu) , to po diabła gromadzić broń.Wojna raczej sie nie zbliża , na polowanie naganty sie nie nadają.Bezsens.liha
Napisano
Szczecin > Zatrzymano kolekcjonera broni

Policjanci z bielskiego wydziału Centralnego Biura Śledczego zatrzymali 50-letniego mieszkańca Szczecina, kolekcjonera broni.

Policjanci przejęli arsenał składający się z 23 sztuk broni. Zabezpieczyli m.in. ciężki karabin maszynowy Maxim, trzy ręczne karabiny maszynowe, w tym MG 34 i pistolety maszynowe: pepeszę", skorpiona i stena.

Zarzuty, które usłyszy właściciel kolekcji będą uzależnione od opinii biegłych, którzy badają znalezisko.

Kilkanaście dni temu funkcjonariusze dowiedzieli się o 50-letnim mieszkańcu Szczecina, który miał mieć w swoim mieszkaniu prawdziwy arsenał. Oficerowie CBŚ pojechali do Szczecina i tam przeszukali mieszkanie mężczyzny. Informacja została potwierdzona - w domu kolekcjonera" policjanci znaleźli i zabezpieczyli pokaźne ilości broni.

Właściciel tej niecodziennej kolekcji tłumaczył jej posiadanie swoimi zainteresowaniami kolekcjonerskimi, jednakże nie potrafił wyjaśnić policjantom powodów wykonania kilku identycznych samopałów, wzorowanych na jednostrzałowej broni palnej, stosowanej głównie przez grupy dywersyjne.
Napisano
jednakże nie potrafił wyjaśnić policjantom powodów wykonania kilku identycznych samopałów, wzorowanych na jednostrzałowej broni palnej, stosowanej głównie przez grupy dywersyjne."

No zobaczcie jakich my mamy sprytnych terrorystów!!! Talibowie muszą porywać zakładników i wymuszać okupy, żeby się uzbroić a u nas? Nasi są tacy, że wystarczy im rura, młotek i spawarka!
I niech ktoś mi zawetuje hasło: Polak potrafi :D
Napisano
Nawiązując do tego co napisał szyndzielarz. Trzaba żyć w zgodzie z drugą połową bo inaczej #. Pozdrawiam wszystkie żony;-)dago2
Napisano
jak to co zrobi z tym arsenalem To czego sami nie maja na scianach to sobie powiesza a reszte na zlom
Mnie tez zrobili tak pozadek przed 30 laty
ich mentalnosc sie nie zmienia
Glina jest glina
Napisano
tak... do kolekcjonera broni wezwali antyterrorystów... bo niegroźny... a spisać pijanych dresów pod blokiem to się boją...
Napisano
Slyszalem stwierdzenie jakiejs pani edachtur" - ze nie potrafil wytlumaczyc powodow dla ktorych zbieral sprzecior - a po jakiego grzyba ludzie zbieraja znaczki, kapsle od piwa? Wytlumaczy mi to ktos?
Napisano
No pewka że wytłumaczę czemu zbieram kapsle ! Ponieważ nie chcąc zaśmiecać środowiska wyrzucaniem ich tam gdzie się pije –to je zbieram do kieszeni a później przynoszę do worka do domu –a jak się uzbiera cały to moje huki oddadzą na złom hheheh-ale podejrzewam że tego już nie zobaczę bo mi wątroba padnie do tego czasu - i myślę że się zrobiło towarzysko dla tego wątku a więc ….. -pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie