szendzielarz z. Napisano 2 Wrzesień 2007 Autor Napisano 2 Wrzesień 2007 http://forum.linia.com.pl/public/article.php?1-8326-0no coment
karpik Napisano 2 Wrzesień 2007 Napisano 2 Wrzesień 2007 W Szczecinie parę dni temu złapali lepszego.
liha Napisano 2 Wrzesień 2007 Napisano 2 Wrzesień 2007 witam.Powiedzcie mi prosze co zmusza ludzi do trzymania sprzętu" w domu.Mieszkam w kraju gdzie głupiej wiatrówki bez gwintu sie nie dostanie , bo to broń.W Polsce można sobie postrzelać do puszek bez problemu (z wiatrówki i tego fikuśnego sprzęciku do airsoftu) , to po diabła gromadzić broń.Wojna raczej sie nie zbliża , na polowanie naganty sie nie nadają.Bezsens.liha
karpik Napisano 2 Wrzesień 2007 Napisano 2 Wrzesień 2007 Szczecin > Zatrzymano kolekcjonera broni Policjanci z bielskiego wydziału Centralnego Biura Śledczego zatrzymali 50-letniego mieszkańca Szczecina, kolekcjonera broni. Policjanci przejęli arsenał składający się z 23 sztuk broni. Zabezpieczyli m.in. ciężki karabin maszynowy Maxim, trzy ręczne karabiny maszynowe, w tym MG 34 i pistolety maszynowe: pepeszę", skorpiona i stena. Zarzuty, które usłyszy właściciel kolekcji będą uzależnione od opinii biegłych, którzy badają znalezisko. Kilkanaście dni temu funkcjonariusze dowiedzieli się o 50-letnim mieszkańcu Szczecina, który miał mieć w swoim mieszkaniu prawdziwy arsenał. Oficerowie CBŚ pojechali do Szczecina i tam przeszukali mieszkanie mężczyzny. Informacja została potwierdzona - w domu kolekcjonera" policjanci znaleźli i zabezpieczyli pokaźne ilości broni. Właściciel tej niecodziennej kolekcji tłumaczył jej posiadanie swoimi zainteresowaniami kolekcjonerskimi, jednakże nie potrafił wyjaśnić policjantom powodów wykonania kilku identycznych samopałów, wzorowanych na jednostrzałowej broni palnej, stosowanej głównie przez grupy dywersyjne.
M40 Napisano 2 Wrzesień 2007 Napisano 2 Wrzesień 2007 jednakże nie potrafił wyjaśnić policjantom powodów wykonania kilku identycznych samopałów, wzorowanych na jednostrzałowej broni palnej, stosowanej głównie przez grupy dywersyjne."No zobaczcie jakich my mamy sprytnych terrorystów!!! Talibowie muszą porywać zakładników i wymuszać okupy, żeby się uzbroić a u nas? Nasi są tacy, że wystarczy im rura, młotek i spawarka! I niech ktoś mi zawetuje hasło: Polak potrafi :D
dago2 Napisano 2 Wrzesień 2007 Napisano 2 Wrzesień 2007 Nawiązując do tego co napisał szyndzielarz. Trzaba żyć w zgodzie z drugą połową bo inaczej #. Pozdrawiam wszystkie żony;-)dago2
u920 Napisano 2 Wrzesień 2007 Napisano 2 Wrzesień 2007 jak to co zrobi z tym arsenalem To czego sami nie maja na scianach to sobie powiesza a reszte na zlomMnie tez zrobili tak pozadek przed 30 latyich mentalnosc sie nie zmieniaGlina jest glina
Horst Napisano 2 Wrzesień 2007 Napisano 2 Wrzesień 2007 tak... do kolekcjonera broni wezwali antyterrorystów... bo niegroźny... a spisać pijanych dresów pod blokiem to się boją...
Marcin887 Napisano 3 Wrzesień 2007 Napisano 3 Wrzesień 2007 Mógł zbierać znaczki to bezpieczniejsze hobby
karpik Napisano 3 Wrzesień 2007 Napisano 3 Wrzesień 2007 Poszedł filatelista na wojne i dostał serię..
woytas Napisano 3 Wrzesień 2007 Napisano 3 Wrzesień 2007 Slyszalem stwierdzenie jakiejs pani edachtur" - ze nie potrafil wytlumaczyc powodow dla ktorych zbieral sprzecior - a po jakiego grzyba ludzie zbieraja znaczki, kapsle od piwa? Wytlumaczy mi to ktos?
huk 100 Napisano 3 Wrzesień 2007 Napisano 3 Wrzesień 2007 No pewka że wytłumaczę czemu zbieram kapsle ! Ponieważ nie chcąc zaśmiecać środowiska wyrzucaniem ich tam gdzie się pije –to je zbieram do kieszeni a później przynoszę do worka do domu –a jak się uzbiera cały to moje huki oddadzą na złom hheheh-ale podejrzewam że tego już nie zobaczę bo mi wątroba padnie do tego czasu - i myślę że się zrobiło towarzysko dla tego wątku a więc ….. -pozdro
Marcin887 Napisano 3 Wrzesień 2007 Napisano 3 Wrzesień 2007 Zyjemy w panstwie policyjnym. Tak jak za komuny. Jesteśmy krajem UE a odnosnie broni mamy prawo jak w socjalizmie.
szendzielarz z. Napisano 3 Wrzesień 2007 Autor Napisano 3 Wrzesień 2007 Co zrobia ze zdobyczną bronia ? To proste ! Dozbroja nasze kontyngenty w Iraku i Afganistanie heeh :\\pik
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.