tomekk Napisano 31 Sierpień 2007 Autor Napisano 31 Sierpień 2007 Witam!Mam do kolegów pytanie w sprawie ćwiczebnej amunicji, czy ćwiczebne mausery poza drewnianą kulą miały wgniecenia na łusce czy nie???Pozdrawiam
Darek419 Napisano 31 Sierpień 2007 Napisano 31 Sierpień 2007 Witam.Rozumiem że chodzi ci o ślepą amunicje.http://www.municion.org/
pattern1937 Napisano 31 Sierpień 2007 Napisano 31 Sierpień 2007 Witam!Niemiecka amunicja ćwiczebna do Mausera, nie miała wgnieceń, z tego co wiem miała tylko drewnianą kule, a nabój ten nazywał się Platzpatrone 33.
karpik Napisano 31 Sierpień 2007 Napisano 31 Sierpień 2007 Chyba nie o ślepaki.Wszystkie z drewnianym pociskiem jakie znalazłem nie były żebrowane.Żebrowane były całe miedziane, puste w środku.
karpik Napisano 31 Sierpień 2007 Napisano 31 Sierpień 2007 Służyły podobno do nauki ładowania.Pozdrawiam.
Menzo Napisano 1 Wrzesień 2007 Napisano 1 Wrzesień 2007 Witam. Spotkaliście sie juz z takim nabojem ćwiczebnym? Służył podobnie jak mosieżny do nauki ładowania broni. Zastanawiam sie nad rzadkością występowania tej atrapy? W jakim dokładnie okresie słyżył do nauki. Sądze ze wersja mosiezna była nastepcą tego.++++++++++Pozdro+++++++
tomekk Napisano 31 Sierpień 2007 Autor Napisano 31 Sierpień 2007 Witam!Dzięki karpik ,ale ćwiczebniaku na łusce śa takie podłużne wgniecenia na tym zdjęciu co wysłałeś , o nie mi właśnie chodziło, a jeszcze mam pytanie jak wyglądała s[łonka w takim naboju ćwiczebnym ??? taka sama jak w zwykłym naboju ???
karpik Napisano 31 Sierpień 2007 Napisano 31 Sierpień 2007 Były bite z Ex np. Ex 39 P S*. Nie ma słonki tylko dziurkę na iglicę.
tomekk Napisano 31 Sierpień 2007 Autor Napisano 31 Sierpień 2007 Witam!Mam do kolegów pytanie w sprawie ćwiczebnej amunicji, czy ćwiczebne mausery poza drewnianą kulą miały wgniecenia na łusce czy nie???Pozdrawiam
Pytanie
tomekk
Mam do kolegów pytanie w sprawie ćwiczebnej amunicji, czy ćwiczebne mausery poza drewnianą kulą miały wgniecenia na łusce czy nie???
Pozdrawiam
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.