Skocz do zawartości

Znalezli rozkaz hitlera- ATAK NA POLSKE

NEPTUNAK

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

1 września 1939r. Hitler wygłasza przemówienie w Reichstagu. Tekst przemówienia jest tutaj:
http://home2.inet.tele.dk/gambit/hitler.htm
Ten pomylony malarz nazwał zaatakowanych Polaków barbarzyńcami.

Napisano
hee hee, ale mnie to nie dziwi, prawie cala zach eu, mowi o nas ze jestesmy barbarzyncami. Pomylonymi katolikami. Po ostatnich wydarzeniach w kraju niemcy nas zdyskredytoja na arenie politycznej, a reszta nas oleje. A w tedy wielkie niemcy i wielka rosija dokona V rozbioru Polski.
A wydaje mi sie ze nie jest to taka wielka fikcja z tego co mi slyszano, na zebraniu mniejszosci niemieckiej w Polsce!!!! Krzyczano ze Polska zaczyna sie za Katowicami.
dojczmark, dojczmark uber ales... ( czy jakos taka, ot taka mala ironia.. ;) )
Napisano
no to ciekawe. ale chyba rozkaz był znany.
tylko trochę dziwi mnie jak rozkaz podpisany 31 sierpnia, dotarł do wszystkich dywizji i batalionów przed atakiem 1 września, chyba że nie musiał dotrzeć. Ale w przypadku ataku na rosję, rozkaz był czytany przed atakiem wszystkim oddziałom.

Barbarzyńcy". tu bym się zdziwił jakby motywował w rozkazie swoich żołnierzy nazywając wrogów miłymi i kulturalnymi ludźmi".
Napisano
Jednak dobrze ze jest. Ze dwadziescia lat temu jakis Angol chcial mnie przekonac ze Polska nie tylko rozpetala druga ale i pierwsza wojne swiatowa! To ze 'jego' dziewczyna ozenila sie z Polskim lotnikiem moglo miec nieznaczny wplyw na jego swiatopoglad :).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie