NEPTUNAK Napisano 31 Sierpień 2007 Autor Napisano 31 Sierpień 2007 W polskim archiwum znaleziono rozkaz Hitlera, o napaści na Polske.Więcej info na rmf fm, na stronie jest fotka.
dudzin Napisano 31 Sierpień 2007 Napisano 31 Sierpień 2007 Myślę, że został znaleziony wcześniej, ale medialnie info o jego publikacji w przededniu 1 września jest o wiele większe.
elpasys Napisano 31 Sierpień 2007 Napisano 31 Sierpień 2007 1 września 1939r. Hitler wygłasza przemówienie w Reichstagu. Tekst przemówienia jest tutaj:http://home2.inet.tele.dk/gambit/hitler.htmTen pomylony malarz nazwał zaatakowanych Polaków barbarzyńcami.
NEPTUNAK Napisano 31 Sierpień 2007 Autor Napisano 31 Sierpień 2007 hee hee, ale mnie to nie dziwi, prawie cala zach eu, mowi o nas ze jestesmy barbarzyncami. Pomylonymi katolikami. Po ostatnich wydarzeniach w kraju niemcy nas zdyskredytoja na arenie politycznej, a reszta nas oleje. A w tedy wielkie niemcy i wielka rosija dokona V rozbioru Polski.A wydaje mi sie ze nie jest to taka wielka fikcja z tego co mi slyszano, na zebraniu mniejszosci niemieckiej w Polsce!!!! Krzyczano ze Polska zaczyna sie za Katowicami.dojczmark, dojczmark uber ales... ( czy jakos taka, ot taka mala ironia.. ;) )
elpasys Napisano 31 Sierpień 2007 Napisano 31 Sierpień 2007 Więc teraz już wiemy, że pomylony malarz ma pomylonego wnuczka.
a.korbaczewski Napisano 31 Sierpień 2007 Napisano 31 Sierpień 2007 no to ciekawe. ale chyba rozkaz był znany.tylko trochę dziwi mnie jak rozkaz podpisany 31 sierpnia, dotarł do wszystkich dywizji i batalionów przed atakiem 1 września, chyba że nie musiał dotrzeć. Ale w przypadku ataku na rosję, rozkaz był czytany przed atakiem wszystkim oddziałom.Barbarzyńcy". tu bym się zdziwił jakby motywował w rozkazie swoich żołnierzy nazywając wrogów miłymi i kulturalnymi ludźmi".
Gebhardt Napisano 31 Sierpień 2007 Napisano 31 Sierpień 2007 Jednak dobrze ze jest. Ze dwadziescia lat temu jakis Angol chcial mnie przekonac ze Polska nie tylko rozpetala druga ale i pierwsza wojne swiatowa! To ze 'jego' dziewczyna ozenila sie z Polskim lotnikiem moglo miec nieznaczny wplyw na jego swiatopoglad :).
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.