tomekk Napisano 30 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2007 Witam! Czy na mausera wykopka zadekowanego z przewierconą komora itp itd trzeba mieć jakies pozwolenie??? Gdyż na kole sprzedją i nic nie jest wymagane , jak to wygląda, prosił bym o jakieś onformacje.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 30 Sierpień 2007 Share Napisano 30 Sierpień 2007 Temat wałkowany od zarania dziejów tego forum :)Odpowiem Koledze tak – posiadanie samego zamka, który wg ustawy jest istotnym elementem broni, bez pozwolenia jest karalne, a co dopiero całego „ziemniaka” zadekowanego. A to, że akurat na Kole coś takiego jest sprzedawane to o niczym nie świadczy…PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 30 Sierpień 2007 Share Napisano 30 Sierpień 2007 Lewe paliwo, marihuanę, fajki i alkohol bez akcyzy też sprzedają ... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ojciec67 Napisano 30 Sierpień 2007 Share Napisano 30 Sierpień 2007 żeby założyciel tego wątku miał jasność sytuacji prawnej to polecam lekturę Ustawy o Broni i Amunicji tam jest wszystko dokładnie opisane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 30 Sierpień 2007 Share Napisano 30 Sierpień 2007 W Polsce nie ma czegoś takiego jak legalne deko. Zapomnij. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dect Napisano 31 Sierpień 2007 Share Napisano 31 Sierpień 2007 Tu sie kolega nieco zagalopowal - legalne deko mozna w Polce kupic bez wiekszych problemow. Inna sprawa to kosmiczne ceny - patrz tantale czy TT.Zgaduje, ze chodzilo Ci o (nie)legalne wykopki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 31 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2007 Witam! Chodzi mi czy gdy kupię mausera na kole i Pan mi mówi ze jest on legalny zdezaktywowany , to czy mogę go zakupić i mieć , nie chodzi mi o wykopki , narazie jescze żadnego nie trafiłem a niektóre oferty na kole kuszą. Chodzi o takiego kupionego z koła.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 31 Sierpień 2007 Share Napisano 31 Sierpień 2007 Jeżeli Pan na Kole sprzeda Ci Mausera zdekowanego z CERTYFIKATEM to możesz go mieć. Jeżeli nie doda żadnego papierka, to nie możesz takiego legalnie posiadać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argonauta Napisano 31 Sierpień 2007 Share Napisano 31 Sierpień 2007 Dect, dokladnie jak piszesz, półtora kola za Tantala, to istotnie napad przy uzyciu broni(deko) ;-))), chcialem sobie onegdaj Raka kupic przez sentyment bo mialem takie cóś w MON-ie, ale raz chwilowo nie ma ( dzwonilem do dystrybutora), dwa cena bodajze 1200 jest lekko zaporowa jak za wspolczesna i masowo klepana bron, natomiast za TT - 600 pln w sumie mozna wyskoczyc, cena nie zbija z nog .. zeby to cholerstwo jeszcze tylko chcialo byc podobne do VIS-a .......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dect Napisano 1 Wrzesień 2007 Share Napisano 1 Wrzesień 2007 @ tomekkOczywiscie, ze mozesz go zakupic i miec. I moze nawet smutni panowie (pozdrowienia dla czytajacych smutnych panow ;-P ) Cie nie wyrwa ze snu od o godzinie 6.00 ktoregos pieknego dnia. Ale tego nigdy nie wiesz..@ ArgonautaBzdurne ceny za wspolczesna bron laskawie przemilcze. Co do VISa to wiem, ze jakis czas temu Radom wypuscil pamiatkowa serie tychze pistoletow, ale watpie, ze ktos sie pokusil o deaktywacje takowego. Co do wojennych to powiem tyle: jestem od jakiegos czasu w UK i niemiecki VIS, deko taki jak tu http://www.deactivated-guns.co.uk/detail/Radom_Nazi_2.htm kosztuje 2/3 minimalnej pensji (dla lepszego obrazu: powiedzy, ze jest w PL za 600 zl i nie ma chetnych...). Kupujesz, sklep zalatwia procedure rejestracji i wsio. Zadnych zbednych papierow czy ganiania po jakichkolwiek urzedach. Bajka? Nie, normalny kraj :)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek Napisano 1 Wrzesień 2007 Share Napisano 1 Wrzesień 2007 Ceny są tak drogie, bo sklep który chce sprzedać broń deko musi dla każdej sztuki:- zakupić sprawny egzemplarz,- przekazać do CLK w celu opracowania specyfikacji zniszczenia (dokładnie tego egzemplarza),- wykonać (po otrzymaniu broni) zniszczenia zgodnie ze specyfikacją,- przesłać broń do CLK w celu wydania certyfikatu, że broń została zniszczona zgodnie ze specyfikacją i w celu nabicia stempli- sprzedać klientowi.Takie ganianie tam i z powrotem nie może być tanie z założenia...PozdrawiamKrzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.