Skocz do zawartości

Kolekcje medalików

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 154
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

A tu piękny medalik z końca XIX wieku , robota najlepszego medaliera w tym okresie,L.PENINA z Lionu . Dwa jego medaliki odnotował w katalogu REWOLIŃSKI-poz. 1093 i 1094-sami oceńcie co to za cudo.pzdr.

• 1 month later...
Napisano

Witam.Polecam pomagać starszym w pracy, w zamian za pomoc w załadowaniu kłody zwalonego przez wiatr drzewa na furmanke otrzymałem w zapłacie ten oto krzyżyk.Ciekawa technika wykonania,metal dmuchany,pozłacany,piękny fant,zapewne koniec 19 albo początek 20 wieku,chyba niemiecki bo pozyskany w Górach Sowich.pzdr.

• 5 months later...
Napisano

Mój pierwszy i jak na razie jedyny medalik - z Sanktuarium w Miedniewicach - aktualnie powiat Żyrardowski. Chyba wiekowy, bo patron, który jest na nastepnym zdjęciu już nieaktualny.

• 2 weeks later...
Napisano

Witam!
Dorzuce też swój krzyżyk znaleziony w piątek. Jest to krzyż prawosławny z Mazowsza. Może ktoś wie jak stary on jest?
Pozdrawiam!

• 1 year later...
Napisano
No tak, Martian kiedys dostal bana a ja dzis nie mam sie kogo zapytac o praktycznie taki sam medalik jak tu ten wyzej :
http://www.odkrywca-online.com/forum_pics/picsforum21/pc170008.jpg
Dzis znalazlem taki w doskonalym stanie i nie umiem ustalic o co w tym chodzi, Awers ciekawy a rewers jeszcze bardziej.
Ktos cos wie ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie