Skocz do zawartości

SKANDAL !!!

jacenty2004

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 53
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Nie mam pytań. Skończyłem Liceum Lotnicze i na te samoloty patrzyłem codziennie idąc na miasto. Już gdy tam chodziłem samoloty te były w opłakanym stanie. Natomiast to co dzieje się teraz woła o pomstę do nieba!
Napisano
Pewnie, że można by naprawić tego latawca. Nie muszą robić tego uczniowie Liceum. Myślę, że podchorążowie w ramach kontaktu z żywą historią też mogliby to uczynić. Chyba nikomu korona z głowy nie spadnie?
Napisano
heh... oby tylko nie sami kierowcy. A dawno zrobione te zdjęcia były? Bo szczerze byłem po kilku latach przerwy w tamtym roku w Dęblinie i nawet po starej znajomości zwiedziłem garnizon, ale jakoś zabrakło mi czasu na obejrzenie tych 'latawców' przy Pomniku.
Napisano
Ale dzieki temu ze panstwowe to kazdy moze pojechac i obejzec, anawet wiecej, bo i podebrac taki czy inny kawaleczek.

A nie ze stoja rzeczy w halach, oderstaurowane, ale za to u kapitalisty wrednego!!
Napisano
Wizytówka wyższej oficerskiej szkoły sił powietrznych ... to jest albo jakaś kpina ? Albo Dęblinem rządzą teraz wnuki pilotów luftwaffe !!! Najgorsze jest to ,że jak się dookoła tej sprawy zrobi smrodek to te skurwiele wypieprzą to w nocy na złom i będzie po kłopocie !!!
Napisano
Co dziwniejsze w odległości ok. 150 m jest brama na jednostkę, gdzie przynajmniej za moich czasów siedziało cały czas kilku gości w kamaszach. Kto ma chody ten wejdzie na teren jednostki. Tam przy lotnisku koło budynku chyba Bazy Lotniczej (z tego co pamiętam) stoją samoloty i śmigłowce m. in. Ił 28, SM-1, Iryda, Iskra, Mig 23 i jakieś Limy. Ich wygląd też pozostawiał wiele do życzenia, choć nie każdy mógł się tam dostać. Wygląda na to, że mamy taki narodowy sport - rozbieranie samolotów:)
Napisano
właśnie chodziło mi o tą bramę przy budynku:)))
za mnie było tam kilku szwejów, którzy chociażby z założenia powinni gonić to menelstwo, ale najwidoczniej ciepły kącik rozleniwia i mamy tego wynik
Napisano
No Jacenty2004 wyluzuj przeciez to super technika". :-) Daj im tak jeszcze postać trochę lat i nie będzie problemu.Chociąż może do niego też uśmiechnie się szczęście jak do tego Po-2 czy też Css-13 co stał w tym miejscu dwadzięścia lat temu a teraz został znowu wskrzeszony do życia.Wiem bo sam go rozbierałem i nosiłem z kumplami do hangaru aeroklubu na jesieni 1987.
Warta cywilna na głownej bramie znowu?W lutym było jeszcze wojsko.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie