jacenty2004 Napisano 18 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2007 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 18 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2007 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 18 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2007 Nie mogłem się powstrzymać żeby pokazać to na głównym. Może to kogoś zainteresuje i poruszy sprawę tych Dęblińskich zabytków !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablokp Napisano 18 Sierpień 2007 Share Napisano 18 Sierpień 2007 Nie mam pytań. Skończyłem Liceum Lotnicze i na te samoloty patrzyłem codziennie idąc na miasto. Już gdy tam chodziłem samoloty te były w opłakanym stanie. Natomiast to co dzieje się teraz woła o pomstę do nieba! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 18 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2007 A co wy zawsze robiliście w modelarni,bo jak pamiętam to nawet niezłe modele składaliście nie można by w zamian naprawić takiego latawca ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablokp Napisano 18 Sierpień 2007 Share Napisano 18 Sierpień 2007 Pewnie, że można by naprawić tego latawca. Nie muszą robić tego uczniowie Liceum. Myślę, że podchorążowie w ramach kontaktu z żywą historią też mogliby to uczynić. Chyba nikomu korona z głowy nie spadnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 18 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2007 A w Dęblinie to jest jeszcze jakiś lotnik czy to wszystko kierowcy od samolotów ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablokp Napisano 18 Sierpień 2007 Share Napisano 18 Sierpień 2007 heh... oby tylko nie sami kierowcy. A dawno zrobione te zdjęcia były? Bo szczerze byłem po kilku latach przerwy w tamtym roku w Dęblinie i nawet po starej znajomości zwiedziłem garnizon, ale jakoś zabrakło mi czasu na obejrzenie tych 'latawców' przy Pomniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 18 Sierpień 2007 Share Napisano 18 Sierpień 2007 Ale dzieki temu ze panstwowe to kazdy moze pojechac i obejzec, anawet wiecej, bo i podebrac taki czy inny kawaleczek.A nie ze stoja rzeczy w halach, oderstaurowane, ale za to u kapitalisty wrednego!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 18 Sierpień 2007 Share Napisano 18 Sierpień 2007 straszne i tyle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 18 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2007 zdjęcia zrobione 18 sierpnia 2007 roku o godzinie 14.05 czyli dzisiaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 18 Sierpień 2007 Share Napisano 18 Sierpień 2007 Jacenty sory ale to już tu było chyba ze trzy razy- i nic sie nie zmieniło -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 18 Sierpień 2007 Share Napisano 18 Sierpień 2007 huku dołącz linka do swoich fotek bo znaleźć ich nie mogę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 18 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2007 Wizytówka wyższej oficerskiej szkoły sił powietrznych ... to jest albo jakaś kpina ? Albo Dęblinem rządzą teraz wnuki pilotów luftwaffe !!! Najgorsze jest to ,że jak się dookoła tej sprawy zrobi smrodek to te skurwiele wypieprzą to w nocy na złom i będzie po kłopocie !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablokp Napisano 18 Sierpień 2007 Share Napisano 18 Sierpień 2007 Co dziwniejsze w odległości ok. 150 m jest brama na jednostkę, gdzie przynajmniej za moich czasów siedziało cały czas kilku gości w kamaszach. Kto ma chody ten wejdzie na teren jednostki. Tam przy lotnisku koło budynku chyba Bazy Lotniczej (z tego co pamiętam) stoją samoloty i śmigłowce m. in. Ił 28, SM-1, Iryda, Iskra, Mig 23 i jakieś Limy. Ich wygląd też pozostawiał wiele do życzenia, choć nie każdy mógł się tam dostać. Wygląda na to, że mamy taki narodowy sport - rozbieranie samolotów:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 18 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2007 Tej bramy o której piszesz już nie ma :)i wstęp ma tam każdy.Brama jest teraz w budynku przy pomniku tam gdzie jest też sala tradycji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 18 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2007 zapomniałem dodać ,że bramy i chyba całego lotniska pilnuje teraz cywilna ochrona :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablokp Napisano 18 Sierpień 2007 Share Napisano 18 Sierpień 2007 właśnie chodziło mi o tą bramę przy budynku:)))za mnie było tam kilku szwejów, którzy chociażby z założenia powinni gonić to menelstwo, ale najwidoczniej ciepły kącik rozleniwia i mamy tego wynik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anty-szkodnik przysypywacz Napisano 18 Sierpień 2007 Share Napisano 18 Sierpień 2007 cywilna ochrona :)"-to bardzo źle wróży,można stracić życie,bo to byli i są nadgorliwcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fakker Napisano 18 Sierpień 2007 Share Napisano 18 Sierpień 2007 No Jacenty2004 wyluzuj przeciez to super technika". :-) Daj im tak jeszcze postać trochę lat i nie będzie problemu.Chociąż może do niego też uśmiechnie się szczęście jak do tego Po-2 czy też Css-13 co stał w tym miejscu dwadzięścia lat temu a teraz został znowu wskrzeszony do życia.Wiem bo sam go rozbierałem i nosiłem z kumplami do hangaru aeroklubu na jesieni 1987.Warta cywilna na głownej bramie znowu?W lutym było jeszcze wojsko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.