bjar_1 Napisano 17 Sierpień 2007 Autor Napisano 17 Sierpień 2007 Stawiam, że to Ziegrinskij Kriepostnyj Piechotnyj Połk czyli forteczny pp z Zegrza. Tylko jaka litera była w wyłamanym miejscu?
cbndm Napisano 20 Sierpień 2007 Napisano 20 Sierpień 2007 Wygląda na to że jest to 1 Zegrzynski Krepostnyj Piechotnyj Połk
bjar_1 Napisano 20 Sierpień 2007 Autor Napisano 20 Sierpień 2007 Dzięki, o to mi chodziło.A ile kriepostnych pp stało w Zegrzu? Może ktoś wie?
bjar_1 Napisano 17 Sierpień 2007 Autor Napisano 17 Sierpień 2007 Stawiam, że to Ziegrinskij Kriepostnyj Piechotnyj Połk czyli forteczny pp z Zegrza. Tylko jaka litera była w wyłamanym miejscu?
danieloff Napisano 17 Sierpień 2007 Napisano 17 Sierpień 2007 Mi w pierwszym momencie wydawało się, że to 3 Grenadierskij Kriepostnyj Piechotnyj Połk, ale to chyba rzeczywiście będzie Zegrzyński. Niedawno na znanym portalu aukcyjnym za sporą kasę poszedł licznyj znak fortecznego pułku artylerii (o ile dobrze pamiętam) z Zegrza. A jakie litery mogły być w wyłamanym miejscu? Może Gwardyjskij" albo Jewo Wieliczestwa"?
bjar_1 Napisano 17 Sierpień 2007 Autor Napisano 17 Sierpień 2007 Jedna litera lub cyfra... Może w Zegrzu był więcej niż jeden pułk i mogła tam być '1' czy '2'...Daniel - odezwij się na GG.
danieloff Napisano 17 Sierpień 2007 Napisano 17 Sierpień 2007 Od długiego czasu praktycznie nie używam gg - jak możesz, to zgadajmy się wieczorem na Skype, powinieneś znaleźć mnie po imieniu i nazwisku.
abcd Napisano 20 Sierpień 2007 Napisano 20 Sierpień 2007 2 zegrzyński pułk piech. fort.stacjonował w Białobrzegach k/Zegrza http://www.forty.hg.pl/home/index.php?page=zegrze&sub=bial&nr=1
abcd Napisano 20 Sierpień 2007 Napisano 20 Sierpień 2007 Na stronie o historii kościoła garnizonowego w Zegrzu który przed 1915 r. był cerkwią garnizonu,jest wzmianka że służyła ona między innymi żołnierzom 1 i 2 Zegrzyńskiego Pułku Piech.Fortecznej.Znakiem tego istniały dwa takie pułki.
bjar_1 Napisano 19 Sierpień 2007 Autor Napisano 19 Sierpień 2007 Nikt nie ma takiej blaszki, albo nic nie wie?
Pytanie
bjar_1
Stawiam, że to Ziegrinskij Kriepostnyj Piechotnyj Połk czyli forteczny pp z Zegrza. Tylko jaka litera była w wyłamanym miejscu?
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.