mietek Napisano 22 Sierpień 2007 Napisano 22 Sierpień 2007 Karpik, w linku wstawionym przez Kopijnik2 jest lew przy czako, podobny do Twojego:http://sammler.ru/index.php?showtopic=16787Lwologia jest jednak skomplikowana....
spllinter Napisano 17 Sierpień 2007 Autor Napisano 17 Sierpień 2007 Dzięki za pomoc.Prosił bym jeszcze o identyfikację pierwszego przedmiotu.jest wykonany chyba z ołowiu.
kopijnik2 Napisano 24 Sierpień 2007 Napisano 24 Sierpień 2007 bravo mietek za analizę...dopiero znalazłem ten wątek...
goosf Napisano 16 Sierpień 2007 Napisano 16 Sierpień 2007 Na trzecim zdjęciu to kurek od rewolweru,natomiast na ostatnim zdjęciu wygląda mi to na koładkę do drzwi ale brakuje tzw. uzdy czyli kółka w zębach lwa.
mietek Napisano 16 Sierpień 2007 Napisano 16 Sierpień 2007 Ostatni - troche za male na kolatke (bo wychodzi ze ma ok 4cm wysokosci). Stawiam na mocowanie lancuszka do gwizdka oficerskiego, polowa 19 wieku.Obok przyklad, widzialem rozne ksztalty glowy lwa, zarowno mosiezne, jak i srebrne (srebrzone).
pomsee Napisano 16 Sierpień 2007 Napisano 16 Sierpień 2007 To nie kurek od rewolweru ale od pistoletu/karabinu kapiszonowego - zależy od rozmiaru. Mietek jakie są wymiary głowy lwa?
karpik Napisano 16 Sierpień 2007 Napisano 16 Sierpień 2007 Dzięki Mietek:) Zastanawiałem się co to:)Pozdro.
mietek Napisano 16 Sierpień 2007 Napisano 16 Sierpień 2007 Glowa na fotce z muzeum w Londynie. Te ktore widzialem mialy wlasnie te okolo 5cm srednicy. Wiec tak jak ta wstawiona do identyfikacji (no i karpika chyba tez).Znajomy antykwariusz dopiero co sprzedal taka (komplet z gwizdkiem), wiec nie dam rady zrobic fotki zestawu.
Pytanie
spllinter
przód
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.